top of page
odels.jpg

ØX & E.C. DAHLS ODELSJENTA

Nok et hyggelig samarbeid med ØX, denne gang brygget med malt fra selveste Bonsak Gårdsmalteri.

 

På ny har vi begått et samarbeidsbrygg med våre venner på ØX i Trondheim. dette har blitt en førjulstradisjon som vi alltid gleder oss til og denne gangen fant vi fram en haug med humle og ringte våre venner på Bonsak Gårdsmalteri.

Stilarten er en ganske typeriktig american strong ale, bortsett fra at det er en lager. Brygget med vår legendariske og over 70 år gamle  Dahlsgjær. Humlene Simcoe og Centennial har fått lov å skinne, dette er et øl for de som liker velhumlede brygg.

Maltet har vi fått fra det lokale malteriet Bonsak. Ekteparet Bodil og Tyson er to særdeles driftige og hyggelige leverandører, og håpet vårt var at de skulle være med å brygge denne kvelden. Men av forståelige grunner takket de pent nei, -Bodil var nær termin. Men hyggelige som de er så feiret de vår brygging med Bonsak-maltet med å føde ei vakker og velskapt lita jente. Da var navnet på ølet gitt.

Beskrivelse fra bryggmester Ulriks penn, frarøvet ulovlige superlativer:
Utseende: Kobberrød, rimelig klar (litt humle-chillhaze), tykt  hvitt skum.
Aroma: Kraftig innslag av amerikanske humlesorter (Simcoe og Centennial), furunål, mørk sitrus (solmodne appelsiner og grapefrukt) og høykvalitetskvae (det er ikke et superlativ, det er en nøktern rangering av kvae, -red.).
Smak: Ristet brød og lett karamell fra maltet. Markant bitterhet. Humlesmakene dominerer med mer furunål, sitrus og moden gul frukt. Middels fylde og karbonering. Dahls-gjæra gir ølet en balansert, lett fruktighet.

Ølet passer godt til all åpenbart amerikansk mat, som burgere, BBQ, kjøtt, fett og dekadens.

  • ALK: 8%

  • MALT: Det fineste Bonsak-malt fra Skogn.

  • HUMLE: Bla. Simcoe og Centennial.

  • GJÆR: Dahls Lagergjær.

  • TILGJENGELIG: Fra januar 2019 i begrenset volum, på tapp hos fornemme serveringsteder. Ølet er nå utsolgt.

bottom of page