top of page
BETA-mørk-mockup.png
  • ALK: 10,3 %

  • IBU: 30

  • MALT: Munich 80%. Bohemian pilsner 20%.

  • GJÆR: E.C. Dahls lagergjær

  • TILGJENGELIG: Kun fat. Nå utsolgt.

ØX / E.C. DAHLS TRIPPELBOCK

Vårt første samarbeidsbrygg. En kraftig trippelbock på vår Dahlsgjær brygget med bryggerimester Ulrik Bjerkeli på ØX i Trondheim.

Vi lever i en sosial bransje. Vi elsker å treffe kjente og ukjente over en øl. Eller som Wolfgang sier: The best friendships are formed in the biergarden. Og da hender det ofte at man treffer på en brygger fra annet bryggeri. Som det gjorde da vår bryggerimester Wolfgang Lindell traff Ulrik Bjerkeli som er bryggerimester på ØX i Trondheim. Og dermed var veien kort til et samarbeidsbrygg.

Bryggeriet på ØX Tap Room startet som husbryggeri for Restaurant Frati sommeren 2015. Frati er en av Trondheims mest legendariske restauranter og er drevet av Michael Minervini. Michael var godt kjent for sin vininteresse, men har nå falt pladask for ølets eventyrlige verden. Han er frelst! Så når han bygde nye Frati så var det en selvfølge at det måtte være et bryggeri der. Ulrik Bjerkeli som kom fra bryggeriet på Studentersamfundet ble headhuntet som bryggerimester. Siden har han og hans team jobbet med å lage gode, klassiske ølstiler som går godt med maten på Frati. Høsten 2016 ble kapasiteten utvidet og ØX Tap Room åpnet i kjelleren. Alle steg av produksjonen foregår i lokalet i åpningstiden, så folk kan oppleve, se og lære hvordan ølet blir til. Bryggeriet fokuserer på å produserer tradisjonelle ølstiler fra amerikansk, britisk, belgisk og tysk brygging, og å lage innovative nye øl i samarbeid med andre. Som oss.

Ølet ble brygget en hyggelig aften på ØX. Begge bryggerimesterne hadde med sitt entourage for å hjelpe til med bryggingen. Ryktene ville ha det til at bryggerimesterne sto for jobbingen og entouraget spiste, drakk og så på. Dette er selvsagt bare fake news.

Vårt samarbeidsbrygg er en stor og tung bokkøl. Om stilarten, som Wolfgang sa: «16 plato is a bockbier, 18 plato is a doppelbock. Almost 22 plato must be called a triple».

Maltfylden balanserer alkoholen og gir smak av kjeks, karamell, knekk og lakris. Et mylder av fruktige smaker fra Dahls-gjæra er med, som banan, pære, solbær, dadler, rosiner og annen tørket frukt. Disse dominerer og gir ølet en barleywinelignende karakter. En high-gravity-lager som passer best til kos, ost og dessert.

 

Kort oppskrift ved Ulrik:

Meske 65C

Kok 90min

Tilsett 4 P hver med mørk kandissirup og mørk maltosesirup.

Humle:

Calypso 60min 25 IBU

Calypso Whirlpool 2 gram/liter

Kjøle til 10C

Gjære med stor pitch Dahls-gjær ved 12C.

Lagre ved 2C i 8-12 uker. 

 

Ølet distribueres av ØX. Brygget i svært begrenset volum. Nå utsolgt.

bottom of page