top of page
bakklandbayer_.png

E.C. Dahls Bakklandsbayer

Et maltrikt bayerøl utviklet og brygget med serveringstedene på Bakklandet i Trondheim.
 

Bakklandsbayer har blitt til over tid. Vi har lenge snakket med serveringstedene på Bakklandet, her med Antikvariatet, Kalas & Canasta og Den Gode Nabo i spissen, om å brygge noe sammen. Og plutselig befant vi oss i bryggeriet med en resept på et nytt bayerøl og masse serveringsfolk i bryggeriet.
 

Dette er et klassisk norsk bayerøl, men med en anelse mer alkohol, ryggrad og fylde. Ølet har en lett maltsødme som balanseres mot en avstemt bitterhet. Ølet er brygget med hovedvekt av Münchener-malt fra Bonsak Gårdsmalteri i Skogn. Det er forsiktig tørrhumlet med tysk Cascade-humle, men med så lite som 2 gram per liter. 

  • ALK: 5,4 % 

  • IBU: 31

  • MALT: Münchener-malt fra Bonsak med flere.

  • GJÆR: Dahls Lager-gjær.

  • FORPAKNING: 20 liter fat.

  • LANSERT: Mai 2024 på Bakklandet.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

bottom of page