E.C. DAHLS 500 LAGER

E.C. DAHLS 500 LAGER

Ravfarget lager, tørrhumlet med centennial.

500 Lager er et en såkalt «hoppy lager», en undergjæret øl med tydelig humlekarakter. Når vi skulle brygge 500 Lager hentet vi inspirasjon fra vårt første BETA-øl. Det var en bayerinspirert øl med vår unike Dahlsgjær som vi har benyttet her på bryggeriet i over 70 år. I tillegg ble ølet brygget på 500-årsdagen for «Das Reinheitsgebot», -den tyske renhetsloven. Vi ønsker å ta vare på vår historie, -men vi ønsker også teste ut nye ideer og inspirasjoner. Derfor byttet vi ut de tradisjonelle humlesortene med den markante centennial. Slik fikk vi en “hoppy lager”. Ølet ble en suksess, men gikk fort tomt. 500 Lager er inspirert av dette brygget. Det er også en “hoppy lager” med kun bayermalt og tørrhumlet med centennial. Det er en ravfarget og undergjæret øl på Dahlsgjær.

Når man drikker 500 Lager merker man straks lukten av centannial-humle med sin saftige fruktighet. Den kombineres med bananaromaene fra Dahlsgjæra. I tillegg lukter man en dempet karamellsødme fra maltet. Humlefruktigeten er også tydelig i smaken og bitterheten er balansert opp mot fylden og den svake sødmen fra munchenermaltet. Citrustoner fra humlen frisker opp. Lang ettersmak.

Ølet må gjerne nytes uten matfølge, men det er også et allsidig matøl. Prøv gjerne ølet til røkt fisk eller kjøtt. Mat fra grillen vil ofte kunne fungere fint, som grillet makrell, sommerkoteletter, rødt kjøtt og spareribs. Ølet er anvendelig til taco og annen meksikansk mat, og du må gjerne prøver det burger og annen «junkfood» som ikke er for spicy.

  • MALT: Münchenermalt
  • HUMLE: Tørrhumlet med centennial.
  • GJÆR: Dahls lagergjær
  • IBU: 25
  • ALK: 4,6
  • TILGJENGELIGHET: 500 Lager brygges dessverre ikke lenger.