E.C. DAHLS TENEIGHTY COCKTAILØL

E.C. DAHLS TENEIGHTY COCKTAILØL

Vi setter pris på velbalanserte øl. De må gjerne være klassiske. Eller representere nye og spennende smaker. Slik har vi det med cocktails også.

Vi er glad i cocktails. Og vi er svært privilegert. Vi jobber nemlig tett med en herre med navn Roar Hildonen. En meritert bartender og et smaksmenneske av rang. Og dette er ikke første gang han har inspirert oss. Noen av dere har smakt ølet Kyoto, som er en brygget tolkning av cocktailen med samme navn. Denne gang falt vi for en annen av hans mesterverk, -Teneighty!

Roar lagde Teneighty som en tolkning av den velkjente brasilianske drinken Caipirinha. En drink Roar faktisk var den første til å introdusere for oss nordmenn. Roar ville lage en norsk variant. Caipirinha er lagd med sprittypen cachaca, men i Teneighty ble den erstattet med norsk aquavit. Lime fikk naturligvis fortsatt være med, men fikk følge av tyttebær fra de norske skoger. Sukker ble med, som i originalen. En lesk som er fruktig og syrlig-bitter.

Dette måtte vi bare brygge! Basen er en lys lager på pilsnermalt og hvete, brygget med vår velkjente Dahlsgjær. Aquavit-preget skulle selvsagt med og derfor har vi brygget med aquavit-krydder. Deretter brygget vi med både lime og tyttebær. Og voila, vi byr på et nytt coctailøl!

Ølet Teneighty er slik som coctailen et brygg som fungerer både som aperitif og etter et godt måltid. Du må gjerne prøve den til mat, aller helst fisk og skalldyr. Uansett så er dette et øl som aller helst nytes med gode venner og kle deg gjerne pent for anledningen

Et siste tips: Om du vil ha bakgrunnen for navnet, stikk innom Roars sted To Rom og Kjøkken i Trondheim og bestill en Teneighty. Cocktailen eller brygget. Eller aller helst begge deler ALK: 9 %

  • ALK: 9%
  • IBU: 8
  • MALT: PILSNERMALT OG HVETE
  • GJÆR: VÅR MER ENN 70 ÅR GAMLE DAHLS-GJÆR
  • BRYGGET MED: AQUAVITKRYDDER, TYTTEBÆR OG LIME.