E.C. DAHLS WOLF IPA

E.C. DAHLS WOLF IPA

Vår bryggerimester Wolfgang Lindell er nok litt over normalt glad i humle. Mannen fra Montana er et humlehode, eller «hop head» som de sier der over.

Så hver gang det er anledning til å brygge et humlerikt øl på E.C. Dahls så er det enda bedre stemning enn til vanlig her.

Første gang vi satte dette brygget var en av de hustrige mars-morgenene. Der det føles ut som det er minus ti ute, men likevel regner det. Du kan se langt etter både ski og uteservering. Men straks vi kom inn i bryggeriet kjente vi lukta av pur lykke. Humle! Amerikanske humler som lagde en så liflig lukt at du kunne tenkt deg å lage parfyme av den. En parfyme man sannelig burde lage for å minne menneskeheten på at Moder Jord må tas vare på!

Nuvel. Wolfgang var som alltid tidlig på jobb og nå møtte han oss med resepten på en session IPA. Eller en IPA med litt mindre alkohol om du vil. Wolfgang er fra USA og nå var han på hjemmebane. Ikke bare var humlene amerikanske, men også gjæren kom fra andre siden av dammen.

Og Wolfgang hadde også en klar plan for bruksområdet. Dette brygget skulle kle amerikansk mat. BBQ! Burgers and fries! Butcher Steak with Pepper Sauce! Dermed var det duket for litt mere maltsødme. Pilsnermalt skulle få følge av karamellmalt.

Wolf IPA er blitt et matvennlig øl. Kjør på men det beste av hva amerikansk matlaging har å by på! Eller nyt den uten matfølge. Ølet er nemlig også drikkevennlig. Selv kommer vi nok til å gjøre begge deler. Drikke ølet mens vi griller og drikke den til kjøttet vi griller. Og skulle kjøttstykket være stort nok til å rekke en sigar mens det grilles, så har vi et tips. For en gangs skyld gjør vi unntak fra reglen om kun cubansk. Dette ølet passer nemlig til en US-made Cherokee som har det lille kicket maltsødmen fortjener. Skål!

  • • ALK: 4,6 %
  • HUMLE: AMERIKANSKE HUMLESORTER
  • MALT: PILSNER OG KARAMELLMALT.
  • GJÆR: US ALE YEAST