top of page
brix.jpg
  • ALK: 7,5 %

  • HUMLE: 100 % Mandarina Bavaria.

  • MALT: Hovedsakelig fra Bonsak.

  • GJÆR: Tysk hefeweizen.

BRIX BRYGGHUS &

E.C. DAHLS MANDALUJA

Det var en gang en tyskættet bryggerimester fra Montana som traff en tysk bryggerimester fra Bamberg...

 

…og før noen rakk å si «prost» hadde de blitt venner og enige om å brygge sammen. Og selvsagt måtte det bli noe tysk!

​

Vi har venner i Rogaland! En av de er den fantastiske Silje Eek som en dag satte oss i kontakt med bryggerimester Sven Austel og Brix Brygghus på Bryne. Vi pakket kofferten og dro til Bryne. Vi ble straks glade i både bryggerimesterens og hans brygg.

​

Sven’s bryggerimesterutdannelse er fra Munchen, slik som vår bryggerimester Wolfgang Lindell’s er. Begge to hadde et ønske om å brygge et tysk øl, gjerne med en liten tysk tvist.

​

Mandaluja er en tysk bock på 17,2 plato. Videre er det en hvete-bokk, -weizenbock-, hvor brorparten av maltet er hvete. Gjæren er tysk hefeweizen-gjær.

​

Det som gir tvisten er humlen. Ølet er 100 % humlet (inkludert tørrhumling) med Mandarina Bavaria, en moderne og fruktig tysk humlevariant.

​

Bryggerne har kalt ølet Mandaluja, et ordspill på Mandarina og Luja. Det er unektelig en fordel å være sør-tysker for å forstå ordspillet, men vi andre kan nyte denne: https://youtu.be/kjuK4_T-JXI

​

Ølet er brygget i begrenset volum og vil i en kortere periode blant annet finnes på Brix Brygghus, Mellombels, Øx Taproom, E.C. Dahls Pub og Kjøkken og Mellomveien. Kun fra fat.

E.C. DAHLS BRYGGERI

PUB OG KJØKKEN

Strandveien 71, 7067 Trondheim · Postboks 711, 7407 Trondheim
Personvern

bottom of page