

E.C. Dahls Espresso Martini Stout
Vi er veldig interesserte i både kaffe og cocktails. Så det måtte jo komme en Espresso Martini Stout.
Cocktailen Espresso Martini oppsto i London på slutten av 80-tallet og har siden blitt en klassiker. Espresso, vodka og kaffelikør... - kunne disse smakene gjenskapes i en øl?
Utgangspunktet for brygget er en stout, brygget med røstet byggmalt samt røstet og umaltet bygg som begge deler gir et tydelig kaffepreg i seg selv. Men i tillegg måtte vi jo brygge med kaffe. Etter mye testing konkluderte vi med at espresso ble overkill og vi valgte å gå for filtermalt kaffe. Den fikk vi fra vår kjære nabo grunnlagt akkurat som oss, i 1856; Kjeldsberg Kaffe.
​
Alkoholstyrken på 6,9 % gir ølet en ryggrad. Sødmen i en Espresso Martini er ivaretatt av karamellsirup, laktose og aromaen av muscovadosukker. Havregryn bidrar til en fyldig munnfølelse slik cocktailen har.
E.C. Dahls Espresso Martini Stout nytes enten uten matfølge eller til desserter som sjokolade, is, tiramisu eller ostekake. Eller du kan prøve det til badsturøkt lammelår fra Bortistu i Storlidalen, servert med en saus med kaffe slik de pleier.
​
-
ALK: 6,9 %.
-
MALT: Byggmalt pluss umaltet bygg.
-
GJÆR: Ale.
-
BRYGGET MED: Havregryn, muscovadosukker, laktose, karamellsirup og Kjeldsberg Filterkaffe.
-
FORPAKNING: Begrenset volum av 20 liters fat og 0,33 flaske.
-
LANSERING: Uke 35 2025 over det ganske land. Serveringsteder på fat, flaske på Vinmonopol.
-
ALLERGENER: Bygg, havregryn og laktose.
-
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse
​
