top of page
hammarby-mockup.png
  • ALK: 5,8 %

  • HUMLE: Citra, Hallertauer Blanc, Mosaic og Idaho 7.

  • MALT: Pilsner- og hvetemalt. Havre.

  • GJÆR: US Ale, Belgian Ale und Deutche Weissbier!

  • BRYGGET MED: Kjærlighet til Stockholm og Trondheim.

  • Slippes september 2020 på fat i uteliv over hele Norge. Begrenset volum. Bor du i Sverige med stengt grense til Norge? Ikke fortvil! Nya Carnegie Bryggeriet har brygget ølet i Hammarby og du finner det på Systembolaget, samt en og annen krog.

E.C. DAHLS / NYA CARNEGIE BRYGGERIET: HAMMARBY HYBRID

Brygget med Nya Carnegie Bryggeriet i Hammarby, Stockholm. En hybrid-ale med tre ulike gjærtyper.

Jøss. Hvor skal vi starte her? Med de tre ulike gjær-typene? Med Chris og Tim? Eller med den dagen Covid 19 traff Norge for fullt?

Vi starter med Stockholm! I Hammarby Sjøstad ligger det et lite, men usedvanlig flott bryggeri. Det heter Nya Carnegie Bryggeriet og er vårt søsterbryggeri. Vi elsker å henge i baren her med Chris, Tim og alle de andre fabelaktige folka (inkludert deg, Lise!). Det er slike ting som gir livet verdi, og gode minner man kan tenke tilbake på når man sitter på gamlehjemmet og humrer. Vi er litt usikre på hvor samarbeidet om Hammarby Hybrid startet. Det kunne godt ha vært over en bar full av seidler her på Nya Carnegie Bryggeriet. Hvem vet.

Men vi vet at det var bryggerimester Chris Thurgeson som først kom med ideen om å brygge med tre ulike øl-gjær, og at vår bryggerimester Wolfgang Lindell fort hev seg på. En kompleks tørsteslukker skulle det bli. En hoppy pale ale!

En fin dag i midten av mars 2020 kom Chris til bryggeriet vårt her i Trondheim. Han hadde tatt med seg kollega Tim Rose. Det var en ekstra bonus! Vi kjenner Tim fra hans fortid som brygger på et annet av våre søsterbryggeri, – Brooklyn Brewery i New York. Tim er en bra mann. Det ble en hyggelig og effektiv bryggedag, med påfølgende hyggelig oppsummering. Litt inne i vår boble var vi kanskje, for først i løpet av kvelden innså vi at Norge var i ferd med å stenge. Korona hadde kommet til landet. Det var bare å drikke ut og sende gutta hjem til Sverige før grensene stengte.

Som kjent ble vi ikke kvitt viruset så lett, og blant bransjene som ble hardest rammet i Norge var utelivet. Derfor måtte vi droppe den planlagte lanseringen av Hammarby Hybrid i mai. Men nå i september lar det seg endelig gjøre å lansere det. Og for at du skal få ferskest mulig øl så har vi brygget en batch på nytt.

Ølet er brygget med de tre gjær-typene US Ale, Weissbier og belgisk ale-gjær. Vi ville utforske synergi-effektene av gjærtypenes aromakomponenter. For en mykere munnfølelse ble det brygget med hvete og havre. Vi ønsket å lage et øl som var juicy, fruktig og velhumlet. Kompleks og tropisk.

Ølet er matvennlig og må gjerne serveres til fish’n’chips, taco’s, burgere eller grillet svinekjøtt. Selv har vi mest lyst til å la mat være mat, og dele noen Hammarby Hybrid med Tim og Chris i baren på Nya Carnegie Bryggeriet. Måtte det forbandede korona-viruset forsvinne snart!

bottom of page