top of page
BETA-mockup.png
  • ALK: 4,2 %

  • MALT: Maltet bygg, umaltet hvete

  • IBU: 6

  • BRYGGET MED: Gode kirsebær.

  • PASSER TIL: Sommer.

  • LANSERT: Mai 2018. Begrenset volum. kun på fat. Nå utsolgt.

E.C. DAHLS BETA BARBADOS

Vår første surøl, en berliner weisse brygget med kirsebær.

Vår bryggerimester Wolfgang samler ofte bryggerne sine til «Brewers of the Round Table» hvor de enes om nye øl. Under slik seanse kom Marius opp med en ide vi alle likte om en kirsebærdrevet berliner weisse.

Berliner weisse er en ølstil brygget med hvete. Den er overgjæret og i tillegg til vår alegjør benytter vi en melkesyrebakteriekultur som vi fikk fra en vår tidligere kollega og gode ølmann Øyvind Hatletveit i Tine Meierier. Dette gjør ølet syrefrisk og forfriskende.

Under bryggingen hadde våren ennå ikke tatt ordentlig tak i byen vår. Tankene våre streifet inn på varme strøk der sola skinte og man dyrket frukt og bær. Slik som Barbados der man finner kirsebær i alle varianter. Dermed garanterer E.C. Dahls for sommeren i år.

Ølet er forfriskende og «tart», syrefriskt og med et tydelig preg av kirsebær. Ølet passer godt som en forfriskning, men må gjerne få følge av mat. Lette salater fungerer godt, eller server til bakt torsk på erter med mynte og spekeskinke. Fete oster kler syren og bærpreget. Fruktsalater med en snill sorbet er godt følge, eller server din beste ostekake. Selv kommer vi til å drikke den sittende i en stol i den skyggefulle delen av uteserveringen mens vi tenker på absolutt ingenting bortsett fra hvor godt det er med sommer.

bottom of page