top of page
BETA-mockup.png
  • ALK: 6,8 %

  • IBU: 23

  • HUMLE: Zeus, Mosaic.

  • MALT: Pilsnermalt, munchener malt, hvete og karamellmalt.

  • GJÆR: Dahlsgjær.

  • BRYGGET MED: Fersk ingefærrot.

  • LANSERT: Skagerak, januar 2017.

  • TILGJENGELIG: På fat i begrenset volum. Nå utsolgt.

E.C. DAHLS BETA KGB

Kellerbier brygget med fersk ingefær.

 

Seks måneder etter vi åpnet nye E.C. Dahls Bryggeri byr vi på vår sjette BETA-øl. BETA er øl bryggerne lager for å teste ut ideer, brygge noe som skal passe til en bestemt rett, -eller brygge noe de har lyst på selv. Sistnevnte var nok det viktigste denne gang.

​

E.C. Dahls er 160 år og bruk av ingefær er en del av vår historie. Vi har benyttet planten i alt fra bokkøl med ingefær til den smått legendariske brusen Dahls Ingefærøl.

​

Roger Løe er en av bryggerne som har vært med oss lenge. Nina Gregersen på lab’en vår har mast på ham lenge med et ønske om en god ingefærøl. Roger brygger mye hjemme og han gjorde flere hjemmebrygg med fersk ingefær. Et av disse hjemmebryggene havnet på bryggeriet en dag vi hadde besøk av vår gode venn og samarbeidspartner Garrett Oliver fra Brooklyn Brewery. Han og vår bryggerimester Wolfgang Lindell fikk sansen for ølet og en gnist var tent. Ideene haglet fram og tilbake og til slutt kom Roger med en resept vi satte i gang med å brygge.

​

Ølet er en Kellerbier som kan brygges på både under- og overgjær. Ølet ble brygget på vår over 70 år gamle undergjær. Navnet Kellerbier referer til at ølet ble lagret i kalde kjellere. Ølet er ufiltrert og inneholder fortsatt en del av Dahlsgjæra den ble brygget med. Roger ville ha en spicy ingefærøl og dermed ble det mye skrelling av fersk ingefær. Dermed fikk vi besøk av KGB, -Keller Ginger Bier.

​

Ølet nytes godt alene, men er også et anvendelig matøl. Sterk mat er et godt valg, gjerne asiatisk. Ølet går godt til østers, sushi og fet fisk. Ønsker du kjøtt så anbefaler vi svineretter med curry.

bottom of page