top of page
BETA-mockup.png
  • ALK: 5,4 %

  • IBU: 31

  • HUMLE: Zeus (bitter), centennial og mosaic (aroma/tørrhumling).

  • MALT: Pilsener, karamell.

  • GJÆR: Amerikansk ale

E.C. DAHLS BETA

STIJN PALE ALE

En velhumlet pale ale brygget som en hyllest til ølentusiast Stijn Bruneel.

Dette BETA-ølet er brygget som en hyllest til en nær venn av oss og et kjent ansikt for ølentusiaster over det ganske land. Stijn Bruneel er født i Belgia med de naturlige konsekvenser det får for en persons ølinteresse. Her hjemme kjenner mange han som et av Vinmonopolets mest entusiastiske og blide ansikter, mens andre kjenner ham som ølpusher for ulike og fremragende småbryggerier fra fjern og nær. Og ikke minst har mange opplevd ham som ivrig ølkursholder.

Nå jobber Stijn med å bringe våre øl ut til publikum og vi blir glade hver gang vi ser han komme stressende inn på bryggeriet. Men det hender seg at Stijn maser. Og når Stijn maser, da stopper han ikke får vi må gi oss. Nå var Stijn tørst på en pale ale og da var det jo egentlig veldig lett for oss å overgi oss og brygge det han befalte.

Stijn Pale er en amber ale med et markant humlepreg. Wolfgang og de andre bryggerne våre brukte en metode som kalles «hop bursting» som betyr at man tilsetter en større mengde aromahumle mot slutten av kokingen. Her brukte vi de fruktige humletypene mosaic og centennial. De samme humletypene benyttet vi også til å tørrhumle ølet mot slutten av bryggeprosessen.

Vi skåler for Stijn!

Ølet er nå utsolgt.

bottom of page