top of page
BETA-mørk-mockup.png
  • ALK: 8,8 %

  • IBU: 65

  • GJÆR: US Ale

  • MALT: Maltet bygg, inklusive Domen-bygg fra Storfosna Gods. Umaltet bygg. Flaket havre.

  • BRYGGET MED: Brunt sukker.

  • LANSERT: Høsten 2018, med prelansering på bryggerifestivalen i Trondheim.

  • TILGJENGELIG: På fat på i en begrenset periode.

E.C. DAHLS BETA STORFOSNA 2.0

Ny versjon av vår egen favoritt. Amerikansk stout med malt fra Storfosna Gods.

 

Ved Solsnu i 2016 lanserte vi Storfosna, en american stout med domenmalt fra Øyvind Christensen og Storfosna Gods. Straks vi var tomme for det brygget begynte vi å savne det. Når vi tidligere i år fikk tilgang på mer malt fra Storfosna ønsket vi gjøre en ny stout, -men denne gangen både større og sterkere.

Vår venn Øyvind Christensen er vokst opp på Lademoen med bryggeriet som en av sine naboer. Samfunnsengasjert storviltjeger, eiendomsinvestor, bonde og godseier. Øyvind eier den historiske eiendommen Storfosna Gods ytterst i havgapet på Fosen. Her bringer vinden havet inn over gård og åker.

Kornsorten Øyvind dyrker kalles domen og er en historisk byggsort som egner seg godt til ølbrygging. Den er relativt arbeidskrevende og dyrkes nå sjelden i Norge.

Å brygge med lokalt malt er noe som interesserer oss. Vår bryggerimester Wolfgang, som for øvrig er utdannet malter, har besøkt Øyvind på Storfosna. Her fikk han se nærmere på forholdene og selvsagt  drikke litt av ølet til Øyvind.

Som vår første utgave av Storfosna så er denne en moderne stout, eller amerikansk stout om du vil. Selv om været i Trondheim bø på sol og 30 grader når vi brygget dette, visste vi jo at høsten tidsnok ville komme. Og da trenger man noe mørkt og sterkt. Gode aromahumler til tørrhumling og høy bitterhet må også til.

Storfosna er et øl som kan nytes med og uten mat. Kraftige kjøttretter som oksekjake fungerer til ølet, men også robuste sjokolade- eller lakrisdesserter. Men vi anbefaler aller helst å nyte ølet på en ensom hytte ved et lite tjern langt inn i skogen, uten strøm og mobildekning. Mens ulven lusker i skogen og noe ukjent beveger seg ut av skodda som ligger tett over tjernet. Den siste slurken tar du akkurat i det skydekket slipper til fullmånen og det grufulle synet åpenbarer seg rett foran deg.

bottom of page