top of page
BETA-mørk-mockup.png
  • ALK: 5,4 %

  • MALT: Byggmalt.

  • GJÆR: Dahlsgjær (lager).

  • TILGJENGELIG: Lansert mars 2018. Begrenset volum på fat. Nå utsolgt.

E.C. DAHLS BETA SVARTLAMON

En cascadian schwarzbier, brygget som en hyllest til nabolaget vårt. Mørk, tørr, røstet og hoppy.

E.C. Dahls Bryggeri ligger på Lademoen. Området ved siden av bryggeriet går under betegnelsen Svartlamon. Dette er et av de mest kreative stedene i byen vår. Befolket av Lamo-ramp, musikere, kunstnere og andre hyggelige godtfolk du gjerne vil dele noen øl med. Svartlamon er vår skål for dette nabolaget.

Vi ønsket å brygge en mørk lager med sjel, en såkalt tysk schwarzbier. Dette er en ølstil preget av mye bayermalt samt røstet malt. Men vår bryggerimester Wolfgang Lindell ville gjerne gjøre en liten twist på ølet. Det er derfor også inspirert av den mørke, tørre og humledrevne amerikanske ølstilen Cascadian Dark Ale. Wolfgangs valg er ikke kanskje ikke unaturlig. Han er selv amerikaner, men med tyske aner og bryggerimesterutdannelse fra Munchen.

Som en tradisjonell schwarzbier er det en lager. Selvsagt brygget med vår egen Dahlsgjær som har slukket tørsten i nabolaget i mer enn 75 år.

Slik endte vi opp med en Cascadian Schwarzbier. En tørr og humledrevet tørsteslukker med et mørkt, røstet preg. Skulle passe godt på sene kvelder på Svartlamon. Eller i resten av landet for den saks skyld.

bottom of page