Brown ale mock up.png

E.C. DAHLS
BROWN ALE

Et matvennlig brygg.

Vår brown ale en klassisk, engelsk brown ale. Vi har brygget øl som gjerne må nytes alene, men som også er ment å fungere som et anvendelig matøl. Her handler det mye om hvilket malt vi har benyttet. En rik , sødmefull og fruktig maltprofil kommer fra Maris Otter-malt, Crystal og Thomas Fawcett Chocolate Malt. 

Ølet byr på aromaer av melkesjokolade og tørket frukt og har en lett sødmebunn som balanseres opp mot ølets alkoholstyrke på 5,9 %. Fruktigheten i ølet gjør dette også til et brygg som kan nytes uten matfølge. Skulle du velge å drikke det til mat så kan vi foreslå:

  • Grillet eller stekt rødt kjøtt

  • Andebryst

  • Røkt svineknoke

  • Enchiladas

  • Karbonade med stekt løk

  • Pasta Bolognese

  • Klippfisk, gjerne tomatisert

  • Nøttestek

  • Bakte rotfrukter

  • Amerikansk pizza med kjøtt

  • Chili sin / con carne

  • Burger med karamellisert løk

  • Lette sjokoladedesserter

  • Bålkos

 

  • ØLSTIL: Engelsk brown ale

  • ALK:  5,9 %

  • HUMLE: Goldings, Willamette, Hallertauer Mittelfrüh

  • BU: 30

  • MALT: Maris Otter, Crystal, Thomas Fawcett Chocolate Malt

  • GJÆR: English Ale yeast.

  • TILGJENGELIG: Lansert februar 2022. Uteliv samt bestilling Vinmonopolet fra 2/3.