bloodorange-mockup.png

E.C. DAHLS BLOOD ORANGE SOUR

Kettle sour brygget med blodappelsin.

Nora, Bente og Nina jobber i bryggeriet vårt og har en kjærlighet for surøl. Nå har de tatt med seg resten av teamet vårt og sammen har vi brygget en kettle sour med blodappelsin.

Dette ølet hadde en lang vei å gå før det ble til et ferdig brygg. Covid 19 stakk kjepper i hjulene, som for så mange andre ting i 2020. Bryggingen fikk vente, det var dager med nedstengning, sosial distanse og tidvis skjenkeforbud. I skrivende stund er det februar 2021. Kranene er forsiktig åpnet igjen og vaksineringen av det norske ølfolket er i full gang. Og da er på tide å støtte opp om ditt lokale serveringsted!

Og endelig kan vi få lov til å by på vår Blood Orange Sour!

Ølstilen er hva man kaller en kettle sour. Kort fortalt betyr det at ølet er kjelesyrnet ved at man tilsetter melkesyrekultur under kokingen. Videre har vi brukt rikelig mengder ren juice fra blodappelsin i brygget. Og som alltid fra E.C. Dahls: No fake. Sier vi blodappelsin så er det blodappelsin du får.

E.C. Dahls Blood Orange Sour er lys oransje i fargen. Den er ufiltrert og derfor svakt uklar. På lukt er den rik og det er lett å kjenne hvilken frukt vi har brygget med. Ølet byr på syrefriske smaker med tydelig smak av blodappelsin og sitrus. Selv om ølet er lett i kroppen og har en tørr stil, byr det på fruktsødme som balanseres av sitruspreget. Tilstede er også maltpreget, men det har lagt seg høflig og veloppdragent i bakgrunnen.

Blood Orange Sour både er og smaker naturlig.

Ølet passer godt som en forfriskning uten matfølge. Men det må gjerne servers til mat som kler en syrlig øl. Ølet passer til skalldyr og lett sjømat. Prøv det til svinekjøtt eller andebryst, og gjerne til meksikansk mat uten alt for sterk chilli. Ølet kan godt serveres til dessert. Her foreslår vi puddinger og fruktkaker, en god sorbet med litt sødme eller mormors appelsinfromasj. Selv foretrekker vi ølet servert til frokost.

  • ØLSTIL: Kettle sour med frukt.

  • ALK:  5 %

  • HUMLE: Pink Boots Blend.

  • MALT: Pilsner- og hvetemalt.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær.

  • TILGJENGELIG: Lanseres sen februar 2021 på fat over hele Norge i et begrenset volum. Prøv på steder der det er en ølkran det står Rotating Tap på!