gullvåg-mockup.png
  • ALK: 12 %

  • HUMLE: Zeus og Perle.

  • GJÆR:  Vår mer enn 70 år gamle Dahls-gjær

  • BRYGGET MED: Førsteklasses Molasses-sukker fra Mauritius.

  • LAGRET: Lagret på Lysholm Linie Aquavit, eikefat fra 1930.

E.C. DAHLS GULLVÅG

Mørk. Tørr. Sterk. Brygget av Håkon Gullvåg, Garrett Oliver og vår Wolfgang Lindell.

Vi liker å jobbe med mennesker det er hyggelig å drikke øl sammen med. Det går for kunstner Håkon Gullvåg som trådde sine barnsben i nabolaget vårt. Og det går for bryggerimester Garrett Oliver fra Brooklyn Brewery. Gleden var derfor stor når vår bryggerimester Wolfgang Lindell fikk samlet de to herrene til en hyggelig bryggedag.

I 2017 huset vi Gullvågs utstilling «Barndom». Det ble en stor kunstopplevelse for oss, -men det ble også et riktig så hyggelig bekjentskap med kunstneren selv. Respekten og interessen for hverandres fag viste seg å være gjensidig, og det tok ikke lang tid før vi ble enige om å brygge et øl sammen.

Garrett Oliver fra vårt søsterbryggeri i Brooklyn fikk nyss i hva vi drev med, og ville gjerne være med. Han var godt kjent med Gullvåg kunst fra sine tidligere besøk i Trondheim.

Man kan trygt si at det ble en hyggelig bryggedag. Gullvåg har malt etiketten, og brygget skal følge kunstneren på hans utstillinger i hans kommende jubileumsår. Men aller først skal ølet feires med en storslagen utstilling på Brooklyn Brewery i oktober 2018.

«Gullvåg» er en imperial baltisk porter. En sterk, undergjæret øl som er brygget med førsteklasses Molasses-sukker fra Mauritius. Den er deretter lagret på eikefat fra 1930 som har vært benyttet til Lysholm Linie Aquavit. Ølet er mørkt og dufter varmt og rikt av kaffe, mørk sjokolade og tørket frukt som fiken og dadler. Dette følges opp i smaken, og ølet har toner av karamell og røstet malt, samt en behagelig varme. Ølet er tørt, men likevel med en underliggende sødmebunn. Lang ettersmak der aquavitkrydderiene gjør seg gjeldene.

Ølet passer til rødt kjøtt som helstekt okse eller bålgrillet entrecote. Prøv til villsvin eller andebryst i kaffebasert saus. Den passer også til fete, mørke sjokoladekaker, eller alene foran bålet med en god cubaner og ingen tanker for morgendagen.