top of page
kongvinter-mockup.png
  • ALK: 7 %

  • MALT: 100 % norsk maltbygg fra Bonsak Gårdsmalteri.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær. 

  • TILGJENGELIG: Ble sluppet oktober 2020 på flaske for uteliv og Vinmonopol

  • IBU: 25

  • ALLERGENER: Maltet bygg og hvete.

  • FORPAKNING: 20 og 0,33 liter.

  • Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse

E.C DAHLS
KONG VINTER

Vårt første vinterbrygg. Et maltrikt og fruktig øl brygget kun med malt fra lokale Bonsak Gårdsmalteri.

Kong Vinter er et øl hvor maltet spiller hovedrollen. Vi har brygget med kun norsk malt, alt fra Bonsak Gårdsmalteri som Bodil og Tyson driver på sitt gård Ner-Kjesbu sør-vest for Skogn. Fra Bonsak brygger vi med flere ulike typer malt.

Ølets farge er mørk kobber, og Kong Vinter har et tett og holdbart skum. Både lukt og smak har rike maltaromaer, og sødmen er balansert av bitterhet fra både malt og humle. Noen vil kjenne aromaer av lys sjokolade, og kakao, samt et hint av karamell. Vi tipper også at kaffekjennere vil peke i retning av lysbrent og bærtørket heirloom-kaffe fra Etiopia.

Ølet byr videre på en tydelig fruktighet. De som har drukket våre lagerøl før, vil nok kjenne igjen smaken av den ester-rike Dahls-gjæren.

Ølet passer til julens og vinterens smaksrike måltider. Maltpreget passer til svinekjøtt og retter av rødt kjøtt som lam og okse. Sødmen fra maltet gjør at ølet går til salt mat, og bitterheten i ølet står til fet mat. Kan drikkes til and eller fikenterte. Ølet passer også til desserter av lys sjokolade eller salte oster, eller uten matfølge. 

bottom of page