kongvinter-mockup.png
  • ALK: 7 %

  • MALT: 100 % norsk maltbygg fra Bonsak Gårdsmalteri.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær. Snart 80 år i ølets tjeneste.

  • TILGJENGELIG: Ble sluppet oktober 2020 på flaske for uteliv og Vinmonopol

  • IBU: 25

E.C DAHLS
KONG VINTER

Vårt første vinterbrygg. Et maltrikt og fruktig øl for den mørke årstid.

Kong Vinter er et øl hvor maltet spiller hovedrollen. Vi har brygget med kun norsk malt, alt fra Bonsak Gårdsmalteri. Bodil og Tyson driver sitt gårdsmalteri på gården Ner-Kjesbu sør-vest for Skogn. Fra Bonsak brygger vi med flere ulike typer malt. Vi tror du kjenner det på smaken.

Ølets farge er som en nypolert kobberkjele, og Kong Vinter har et tett og holdbart skum. Både lukt og smak har rike maltaromaer, og sødmen er balansert av bitterhet fra både malt og humle. Noen vil kjenne aromaer av lys sjokolade, og kakao, samt et hint av karamell. Vi tipper også at kaffekjennere vil peke i retning av lysbrent og bærtørket heirloom-kaffe fra Etiopia.

Ølet byr videre på en tydelig fruktighet. De som har drukket våre lagerøl før, vil nok kjenne igjen smaken av den ester-rike Dahls-gjæren.

Ølet passer til julens og vinterens smaksrike måltider. Maltpreget kler svinekjøtt svært godt, så vel som retter av rødt kjøtt som lam og okse. Sødmen fra maltet gjør ølet svært velegnet til salt mat, og bitterheten i ølet står godt til fet mat. Det første vår nye kollega Viggo fikk lyst på da han smakte ølet, var and eller fikenterte. Det virker som vi har gjort en klok ansettelse der.

Prøv også ølet til desserter av lys sjokolade eller salte oster, eller uten matfølge. Og vær glad du bor i et land der vinteren varer lenge.