top of page
martina-mockup.png
  • ALK: 12 %

  • MALT: Maltet bygg og hvete.

  • HUMLE: Tørrhumlet med Nelson Sauvin.

  • GJÆR:  Dahlsgjær (lagergjær) og vingjær fra Zoran Gojkovic.

  • BRYGGET MED: Druejuice fra hvitvinsdruer.

E.C. DAHLS MARTINA

Dette ølet er inspirert av vin. Martina, -en beersecco!

Martina er en vininspirert øl, en beersecco. Brygget er gjæret med ølgjær og druejuice. Sammen med humle gir druene florale og fruktige aromaer i et perlende brygg med lett kropp.

Sankt Martin er vinbøndenes helgen. Men langt mer viktig her er Martina. Hun er vokst opp på en vingård i Kroatia, oppkalt etter Sankt Martin og glad i vin. Og hun er kona til vår bryggerimester Wolfgang. Og den som holder fortet når Wolfgang jobber alt for mye. Så dette ølet er Wolfgangs kjærlighetsærklæring til Martina. Og en takk til alle dere andre som er tålmodige når vi ølfolk bruker alt for mye tid på vår andre lidenskap.

Martina er en vininspirert øl, en beersecco. Den er gjæret med ølgjær og druejuice. Sammen med humle gir druene florale og fruktige aromaer i et perlende brygg med lett kropp.

Dette ølet er brygget i samarbeid med vår svært gode venn Zoran Gojkovic fra Carlsberg. En autoritet innen forskning på øl og ølbrygging. Og en mann som regjerer over et av verdens større samlinger av ølgjær, -samt noe vingjær. Men enda viktigere, Zoran er en fyr det er svært hyggelig å drikke øl med. Og siden han i tillegg er familievenn av Martina og Wolfgang var det naturlig at han måtte bli med i dette prosjektet.

Ølet passer godt til lette sjøretter, som hummer, østers og kaviar. Nyt det gjerne alene med din utkårede, i solnedgangen eller på en skinnfell foran peisen.

bottom of page