passionfruitsour-mockup.png
  • ALK: 4,6 %

  • MALT: Hvete og bygg.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær.

  • BRYGGET MED: Pasjonsfrukt og sitronjuice.

  • TILGJENGELIG: Fra sen april 2020 på flaske og fat.

E.C. DAHLS PASSION FRUIT SOUR

En fruktig og lett syrlig ølopplevelse, brygget med rause mengder pasjonsfrukt og sitron.

Siden vi bygde om E.C. Dahls i 2016 har vi brygget over 60 ulike øltyper. Noen humlebaserte, andre maltdrevne. I noen av ølene har gjæren fått lov til å dominere. I andre har vi latt tilsatt frukt få lov til å skinne. De sistnevnte har vært svært morsomme å få lov til å servere dere. Noen har opplevd uvante smaker i øl, andre har for første gang opplevd øl de faktisk liker.

Bredden og dybden i øl er stor, og å brygge med frukt byr på utallige muligheter. Men det som er viktig for oss er at vi kun bruker ekte vare. Sier vi pasjonsfrukt, så er det akkurat det du får: Pasjonsfrukt. Det kan være at vi i ny og ne forteller en røverhistorie, men aldri når det kommer til hva som er i ølet. Ingen kunstige tilsetninger, ei heller «naturlige tilsetninger» som gir seg ut for å være noe de ikke er.

Passion Fruit Sour er en lager brygget på vår velrennomerte gjærstamme. Men akkurat her skal vi ikke skryte så mye av smaken av Dahlsgjæra for her er det andre smaker som dominerer langt mer. Her stjeles showet av pasjonsfrukt og sitron. Topp råvarer som gir en balanse mellom det søte og det syrlige.

Passion Fruit Sour er først og fremst ment som en forfriskning, gjerne som en aperitif. Men den kan også kombineres med mat. Lett sjømat og skalldyr er et godt følge, i likhet med salater. Fruktbaserte desserter er også et godt valg. Vår favoritt så langt er pasjonsfruktkake med krystalisert chili, gjerne den Andreas på E.C. Dahls Pub og Kjøkken lager! Vi vet mange av våre venner er pasjonerte sigarrøykere. Her vil sødmen kle en cubansk Partagas Lonsdales, mens den lette syrligheten frisker opp for de som ikke er fullt så pasjonerte sigarrøykere.