HC_edited.png
  • ALK: 6,5 %

  • GJÆR: Engelsk ale.

  • MALT: Pilsnermalt, karamellmalt, Thomas Fawcett Chocolate Malt, Naked Oat Malt og Bonsak Special N.

  • HUMLE: Tørrhumlet med Sabro.

  • ØVRIG: Jordmandler, kakao-nibs, Muscovado-sukker og laktose.

E.C. DAHLS HORCHATA PORTER

Smaksrik porter inspirert av den spanske drikken horchata.

Horchata er en melkebasert drikk spanjolene setter svært høyt. Den tradisjonsrike drikken lages med jordmandler, eller chufas på spansk (på engelsk; Tiger nuts, en knoll som smaker i retning av marsipan/mandler). Noen ganger er den søt, andre ganger mer krydret. 

Vår porter er brygget med jordmandler. I tillegg har vi brukt kakao-nibs og førsteklasses Muscovado-sukker for å gjenskape smakene av en tradisjonell horchata. Her har vi for første gang brygget med litt melkesukker (laktose). På maltsiden har vi benyttet blant annet naken havre-malt, Special N-malt fra lokale Bonsak Gårdsmalteri og Thomas Fawcett Chocolate Malt.

E.C. Dahls er en smaksrik porter med en lett sødme, med tydelig preg av sjokolade og nøtter, men likevel overraskende lettdrikkelig. Sabrohumlen gir et lett hint av vanilje. Ølet nytes gjerne alene, men hvis du ønsker å nyte den sammen med mat så er dette et svært anvendelig dessertøl. Prøv det også til litt røffe retter av grillet storfe. Den vil også passe til litt sterke kjøttbaserte retter fra det meksikanske kjøkken, som for eksempel chili con carne. Salud!