top of page
BETA-mockup.png
  • ALK: 5,9 %

  • IBU: 54

  • GJÆR: US Ale yeast.

  • MALT: 2-row pilsner, munich, crystal.

  • HUMLE: Plenty!

  • TILGJENGELIGHET: Lansert på fat februar 2019, i begrenset volum. Nå utsolgt.

E.C. DAHLS PLENTY IPA

En humlerik Golden IPA, generøst tørrhumlet med fire ulike humlesorter.

 

Vår bryggerimester Wolfgang Lindell har sammen med de andre bryggerne våre utviklet et bredt spekter av øl. Alt fra lettdrikkelige surøl til eksperimentelle cocktailøl. Men det er ikke til å komme bort ifra at det som ligger Wolfs hjerte nærmest, er de humlefriske, smaksrike og lettdrikkelige øl. Han faller nok inn under kategorien «hop-head».

Derfor mente han det var på høy tid med en Golden IPA. En annerledes IPA enn vår Bolt IPA. Lysere i maltprofilen enn sin storebror Bolt, og med mindre alkohol. Plenty IPA er ufiltrert og svakt hazy, -og veldig juicy! Ølet er tørrhumlet med plenty humle, -hele fire ulike typer. «Trust the hops, Wolf!» ble slagordet.

E.C. Dahls Plenty IPA er en lettdrikkelig, humlefrisk og juicy IPA. Humle dominerer både lukt og smak. Brygget smaker av citrusfrukter som mandarin, pasjonsfrukt og grapefrukt, men også søt frukt som aprikos. Skogen kommer også inn i aromabildet med litt harpiks. En kompleks og balansert IPA med en merkbar bitterhet som seg hør og bør for en god IPA.

Vi kommer nok selv til å drikke Plenty IPA først og fremst som en tørsteslukker, men den må gjerne serveres til mat. Den vil passe godt til pizza, burger og ikke for sterk taco, og må gjerne ledsage godt svinekjøtt. Wolfgang selv påpeker at en så juicy øl også passer godt til frokost.

bottom of page