ramp-mockup.png
  • ALK: 4,6 %

  • HUMLE: Tørrhumlet med Mosaic.

  • MALT: Pilsner og karamell av bygg.

  • GJÆR:  Amerikansk ale.

  • VANN: Jonsvatnet.

  • MILJØ: Lamon

  • IBU: 30

E.C. DAHLS
RAMP PALE ALE

Ramp Pale ale er en krisp og fruktig øl, brygget som vår hyllest til Lamo-rampen.

E.C. Dahls Bryggeri holder til på Lademoen i Trondheim. Nabolaget vårt har tradisjonelt vært et arbeiderstrøk og på tidlig 1900-tallet ønsket myndighetene å samle de fleste arbeiderboliger i dette området. Nærområdet vårt opparbeidet seg etter hvert et noe frynsete rykte. «Ikke dra dit barn, der regjerer Lamo-rampen».

Men Lamo-rampen skulle gjennom årene som fulgte vise seg å være aktive godtfolk som kjempet og vant kampen mot sanering av nabolaget. I dag er det betegnelsen på et kreativt, hardtarbeidende og hyggelig miljø. Folk du gjerne vil dele noen øl med. Dette brygget er derfor vår skål for Lamo-rampen.

Ramp er også navnet på nær-kroa vår. Et sted vi gjerne ramler innom etter endt arbeidsdag. Så la gjerne dette ølet også være en hyllest til alle nær-kroer land og strand rundt. Og de lokale rampene som måtte henge der.

Ramp Pale ale er en lys, frisk og crisp pale ale. Den er brygget med pilsner- og karamellmalt og bærer tydelig preg av tørrhumlingen der vi har benyttet Mosaic-humlen. Ramp Pale fungerer godt som en tørsteslukker i strandkanten eller på fjelltoppen, men trives også svært godt i selskap med taco, pizza og burgere. Selv skal vi fortest mulig få tak i et godt rekesmørbrød med god majones, litt dill og sitronbåter (ikke sitronskiver, det skal man aldri servere til rekesmørbrød!). Noe sier oss også at vi bør ut og fiske sjøkreps. Til slutt er det en match man ikke kommer utenom: Prøv Ramp Pale Ale til Grandiosa's briljante nyvinning Fredagspizza med chips! Da kan helgen starte!