reina-mockup.png
  • ALK: 4,6 %

  • GJÆR: Belgian ale yeast

  • MALT: Pilsnermalt, karamellmalt og umaltet hvete.

  • HUMLE: Tørrhumlet med Ella og Bravo.

  • ØVRIG Nype, korianderfrø, søt og bittert apelsinskall

  • IBU:25

E.C. DAHLS REINA SAISON

En ufiltrert saison, tørrhumlet med Ella og Bravo.

Saison er en belgisk ølstil som ble brygget på gårdene som en forfriskende tørstedrikk for sesongarbeiderne som kom om sommeren. Det var nok store variasjoner i hvordan den smakte, men den skulle helst være tørr i stilen og ikke ha for mye alkohol av forståelige årsaker. Området rundt vårt bryggeri var tidligere jordbruksland. Etter hvert som byen vokste ble det behov for både industri og arbeiderboliger. Tett inntil bryggeriet vokste det fram et arbeiderstrøk som fikk navnet Reina. Halve bryggeriet vårt ligger på Reina.

Vår bryggerimester Wolfgang Lindell og hans team hadde ønske om å brygge en saison med en liten tvist. De ville friske den opp med å tørrhumle med fruktige humler. På et besøk hos vårt søsterbryggeri Brooklyn Brewery i New York fant Wolfgang hva han lette etter. Humletypen Ella var akkurat den perfekte matchen for de fruktige estertonene i vår belgiske gjær. Og når Wolfgang knuste humlen i hendene og luktet var det også klart at den skulle få følge av en annen humle: Bravo! Bravo er en humle i bruker i vår Bolt IPA og er en humle vi er blitt glad i.

Vi har brygget Reina Saion som en tørsteslukker. Men samtidig vil vi at den skal passe til mat som hvit fisk eller røkt makrell. Prøv den gjerne til retter av svin., kjøttet kan godt være røkt. Den fungerer godt til hvite, ikke for skarpe oster som camenbert eller brie, eller til mild hvit geitost.

Den belgiske gjæren gir et godt esterpreg og ølet lukter svakt funky. Smaken gir en moden sødmefull fruktighet, noe banan og tropisk. Hylleblomst. Hvete. Tiltalende, ikke kjedelig. På smak gir ølet mye og det er fyldig. Den smaker hylleblomst og floralt, samt noe citrus fra humlen. Humle og gjæraroma er balansert. Ølet er svakt bittert. Hvete gir en svakt kremete tekstur. Ølet har en lang ettersmak.