sanktolavjuleøl-mockup.png
  • ALK: 9,1 %

  • MALT: Pilsner-, bayer- og karamellmalt.

  • GJÆR: Belgisk overgjær.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

E.C. DAHLS
SANKT OLAV JULEØL

Sødmefull og mørk quadrupel med toner av tørket frukt.

Kjært barn har mange navn. Olav den Hellige, Olav Digre eller Olav II Haraldsson. I vår by går han som oftest under navnet Sankt Olav. Født 993 og drept i slaget på Stiklestad 29 juli 1030. En røslig kar som var konge i Norge fra 1015 til 1028. Han ble erklært helgen i 1031. Norges hellige konge skal angivelig ligge begravet et sted under gulvet i Nidarosdomen her i Trondheim, men ingen vet hvor.

For å feire mannen har vi navngitt vårt nye juleøl etter Sankt Olav. En røslig kar som fortjener et røslig juleøl. Vi har derfor brygget en belgisk quadrupel. Et brygg med relativt høy alkoholstyrke, men med en maltprofil ment å balansere den. Maltet bidrar med diskret sødme og ølet har komplekse toner av mørk og tørket frukt.

Ølet passer til tradisjonell norsk julemat, men også til desserter og oster. La den gjerne få følge av and, lam eller rødt kjøtt. Selv tenker vi å åpne en flaske i fred og ro foran peisen etter juleselskapet.