Brattøra wix_edited_edited.png
  • ALK: 5,3 %

  • MALT: Bygg og hvete.

  • HUMLE: Hallertauer Blanc, Bravo, Sabro og Galaxy.

  • GJÆR: American Ale.

  • BRYGGET MED: Appelsinskall.

  • IBU: 25

  • LANSERT: Mai 2022 på Clarion Hotel Trondheim samt noen få, utvalgte steder. Kun på tapp.

E.C. DAHLS
BRATTØRA PALE ALE

Samarbeidsbrygg med Clarion Hotel Trondheim. En humlefrisk pale ale brygget med appelsinskall. 

På dette hotellet beliggende på Brattøra i Trondheim jobber det to personer vi har hatt gleden av å kjenne lenge. Det var lett å si ja takk når Axel Holan og Erik Strugstad lurte på om vi kunne finne på noe sammen. Vi ble fort enige om at vi ønsket oss et brygg som hotellet både kunne servere til mat og i baren som en forfriskning. En smaksrik pale ale kom derfor fort på blokka.

Vi satte oss ned sammen for å smake på ulike inspirasjonskilder og for å diskutere. Vinsommelier Erik hadde satt like mye vin som øl på bordet. Resultatet av dette er blitt en øl med mange nikk i retning vin, - og da særlig grüner veltliner. Humlebruken tar igjen både citruspreget og det lett tropiske. I tillegg har vi valgt å brygge med appelsinskall for å understreke dette.

Brattøra Pale Ale er en gylden pale ale med tett skumkrone. Det lukter tydelig sitrusfriskt og tropisk, med hint av både vanilje og liche. På smak er ølet komplekst, men friskt. Mange av smakstonene kan man finne igjen i gode hvitviner, som grønne stikkelsbær, citrus, lett tropisk samt tre eller eik. Bitterheten er tilstede, men avbalansert og dempet. Ølet har en lang ettersmak der særlig appelsinskallet gjør seg gjeldende. 

Nyt gjerne ølet alene,  men dette er også et allsidig matøl. Prøv det til retter av sjømat eller lyst kjøtt. Bitterheten og friskheten kler en burger og vi ser frem til å prøve det til ikke for spicy taco's. Axel og Erik anbefaler stekte kamskjell med kamskjellmajo, stekt purreløk og purreløkkrem, tapiokachips med med blekksprutblekk og eplevinaigrette med løyrom. Har du ikke dette for hånden så kan du stikke innom restauranten i hotellets toppetasje.  Her oppe får du i tillegg utsikt over hele Brattøra og vakre, fine, gode Trondheim. Anbefales!