Oblat Humlehaugen Golden IPA_edited.png
  • ALK: 6,9 %.

  • IBU: 50

  • HUMLE: Mosaic, Centennial, Citra, Ella.

  • GJÆR:  US Ale.

  • MALT: Pilsnermalt, karamellmalt.

E.C. DAHLS HUMLEHAUGEN
GOLDEN IPA

En moderne West Coast IPA med tydelig bitterhet og fruktig humlekarakter.

Det dukket opp en mulighet på ny til å brygge en såkalt West Coast IPA, og vi var ikke vanskelig å be! Flere av dere kjenner til vår Bolt IPA. Den også er en West Coast IPA. Den er som stilen tilsier markant  bitter og skiller seg fra den moderne New England-retningen som gjerne er mer tropisk, juicy, hazy og mindre bitter. Men der Bolt har en tydelig maltsødme og en noe mer klassisk humle-sammensetning, så er Humlehaugen en langt lysere og mer fruktig IPA.

Humlehaugen har en sitrus-fruktig humlefriskhet. Her finner du toner av bitter-appelsin og noe tangerin. Ølet har en tydelig bitterhet som gir det ryggrad nok til å balansere alkoholen på 6,9 %.

Vi kommer selv først og fremst til å drikke dette ølet uten matfølge. Men prøv det gjerne til burger, tex-mex, pizza og annet fet og smaksrik mat.

Ølet blir lansert i slutten av februar 2021 i begrenset volum, kun på fat. Og skulle du lure på hvor vi har navnet fra, så er det faktisk adressen til en av våre egne ansatte (For byens drosjesjåfører forbindes nok adressen mest med nachspiel).

LANSERT: Sen februar 2022 i begrenset volum på fat.