top of page
bay_edited_edited_edited.png
  • ØLSTIL: Bayer

  • ALK: 5,5 %

  • HUMLE: Hallertauer Mittelfrüh

  • MALT: Munich, Pilsner, Weyermann Caraamber og Bonsak Triple Melanoidin

  • GJÆR: Dahls lager-gjær.

  • TILGJENGELIG: Lansert 12 februar 2022. Begrenset volum på fat.

  • ALLERGENER: Maltet bygg og hvete.

  • FORPAKNING: 20 og 0,33 liter.

  • Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse

E.C. DAHLS & D.Ø.V.
BAYER

En klassisk bayer, brygget med Dahlsølets Venner.

Dette brygget er brygget med Dahlsølets Venner! Sammen har vi brygget en klassiker i vår egen øl-historie; En bayer. 

 

Med i prosessen hadde vi også vår tidligere bryggerimester Terje Øvre som har vært ansvarlig for flere variasjoner over temaet bayer her på E.C. Dahls. Denne resepten er basert på vår egen Dahls Julebrygg som igjern var basert på Dahls Bayer. Terje er mannen bak de begge.

 

Resultatet er blitt en litt sterkere bayer på drøye 5,5 %. Vi har selvsagt brygget på vår egen Dahls-gjær og maltsammensetningen er Munich Malt, Pilsner Malt, Weyermann Caraamber og lokale Bonsak's Triple Melainoidin. Ølet er ufiltrert og byr på en raus maltkarakter. Det er et anvendelig matøl til salte fiskeretter, rødt kjøtt og svinekjøtt. Prøv det også til røkt kjøtt, pølser eller sterke kjøttretter. Ølet vil også kle retter basert på bakte rotfrukter eller bønner.  

Ølet ble lansert på Erich Christian Dahls fødselsdag 12 februar 2022 for en forsamling medlemmer av Dahlsølets Venner på Cafe 3b i Trondheim.

 

bottom of page