• ØLSTIL: Dobbel IPA

  • ALK: 7,9 %

  • HUMLE: Sabro, Citra med flere.

  • MALT: Bygg og hvete, samt flaket havre.

  • GJÆR: US Ale

  • TILGJENGELIG: Kun en batch, lansert på fat mai 2021. Sjekk utesteder i Norge som har en kran det står Rotating Tap på!

E.C. DAHLS
TROPENATT DOBBEL IPA

En stor og hazy India Pale Ale.

Kjært barn har mange navn. Dobbel IPA, hazy IPA, NEIPA, Imperial IPA. Tropenatt er alt dette. Kort fortalt så er dette en stor IPA med relativt høy alkoholstyrke og svært mye humle.

Ølet er brygget med en US ale yeast. Videre er det brukt pilsner- og hvetemalt, samt flaket havre.

Opptakten til dette brygget, sto i stor grad vår venn Lars Vegard Vonen for. Ale som kjenner mannen vet at han både er glad i øl og kan mye om det. Og han er uten tvil et ekte humlehode. Hans evinnelige mas om at vi må brygge en dobbel IPA var egentlig ikke så vanskelig å imøtekomme. Han er jo ikke alene om å være glad i humle.

Humle er brukt i ølbrygging i århundrer. Den er konserverende og gir en fin bitterhet å balansere ølet med. I tillegg inneholder humle eteriske oljer med mange ulike aromaer avhengig av hvilken humletype man benytter. Ved å koke humlen, koker man bort mye av disse smakene og man sitter i hovedsak igjen med bitterheten. Men om man ønsker at det ferdige brygget skal ha mest mulig av disse aromaene, så kan man tilsette humling etter koking og gjæring, på lagertank. Dette kalles tørrhumling.

Dette ølet er tørrhumlet. Tungt tørrhumlet. Såfremt ikke våre forfedre hadde noen usannsynlige prosjekter på gang, så er dette til dags dato det brygget på E.C. Dahls brygget med mest humle per liter. De humletypene som gir seg mest tilkjenne er Sabro og Citra. Vi håper du liker smaken.

Om du ønsker matfølge, så anbefaler vi gjerne en thaicurry. Gjerne laget med kokosmelk. Det vil også fungere til smaksrike pizza’er, gjerne av typen amerikansk med tykk, fet bunn. Burger funker jo alltid. Men ifølge vår bryggerimester Wolf så er det beste valget tostones. Karibisk snacks laget av fritert grønn kokebanan, om du lurer. Skål!