smoothie2_edited.png
  • ØLSTIL: Kettle sour / smoothie sour.

  • ALK: 5,5 %

  • HUMLE: Ingen.

  • MALT: Bygg, hvete og havre.

  • GJÆR: Dajls lager-gjær.

  • TILGJENGELIG: Kun en batch, lansert på fat i september 2021. Sjekk utesteder i Norge som har en kran det står Rotating Tap på!

E.C. DAHLS
SMOOTHIE SOUR

Et syrlig og friskt brygg med jordbær og kiwi.

Hvorvidt smoothie sour er en etablert ølstil, kan man sikkert diskutere. Uansett hadde vi lyst til å brygge noe som kunne gjenskape den friske og fruktige smaken av en god smoothie med friske bær og saftig frukt.

Ølet er et kjelesyrnet øl, en såkalt kettle sour. Det innebærer at ølet tilsettes melkesyrekultur i vørteren før den kokes slik at man ender opp med et syrlig brygg. I tillegg får ølet sin syrlighet fra frukten som vi tilsetter senere i bryggeprosessen.

Dette ølet har mer frukt og bær enn malt. Vi har brygget med hele 16 % jordbær og kiwi. Og som alltid fra E.C. Dahls: Alltid ekte, naturlige råvarer. Ølet har en relativt tett konsistens siden det er brygget med maltet havre og hvete, i tillegg til maltet bygg. Dette bidrar også til det tette skummet.

 

På smak er ølet svært friskt, med en balansert syrlighet. Smaken av jordbær med kiwi i bakgrunnen sørger for en fruktig drikkeopplevelse. Et komplekst surøl. 

Ølet er definitivt matvennlig, og må gjerne nytes til sjømat. Skalldyr som krabbe og sjøkreps kan anbefales. Ølet er også et velegnet all round dessertøl der det passer med syrefrisk drikke. Prøv det til smuldrepai! Og ikke minst, server det til blåskimmelost.