Ebbingwww_edited_edited_edited.png
  • ALK: 5,7 %

    MALT: Munchner-, Vienna- og karamellmalt.

  • HUMLE: Herkules, Hallertauer Blanc og Saphir.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær.

  • IBU:32

JULIE EBBING &
E.C. DAHLS

EBBING

En tysk festbier brygget i samarbeid med kunstner, medbrygger og venn Julie Ebbing.

Julie Ebbing er en kunstner som allerede har rukket å få en høy stjerne hos mange. Tegning, tre- og linosnitt er grunnmuren i hennes kunstnerskap, og i tillegg broderer og maler hun. Julies Ebbings kunst engasjerer. Og ikke minst er den engasjert. Hennes kunst har definitivt en politisk glød, ikke minst for demokrati og likestilling. 

 

Joachim Rangø Andersen og Lars Laurentius Paulsen på restauranten Gubalari skal ha mye av æren for at vi traff Julie Ebbing. Gubalari ligger i tilknytning til nyåpnede Kjøpmannsgata Ung Kunst (K.U.K.) i Trondheim. Her skal Julie ha en større utstilling i 2022. Vi traff de tre en hyggelig kveld her på bryggeriet der vi fort ble enige om å brygge et øl sammen. Og vi fant fort ut hva Julie ville ha. Og ikke ville ha.

Ølet er en klassisk, ujålete märzen-inspirert tysk festbier. Med andre ord en lager-øl hvor vi har brygget med vår egen gjærstamme. Alkoholstyrken på 5,7 % gir rom for en mer maltrik kropp basert på Munchner-malt, Vienna-malt og karamellmalt. Det gir en balansert sødmebunn i ølet hvor noen sikkert vil kjenne et litt kjeks-aktig preg i smaken. Ølet er humlet med de klassiske tyske humlesortene Herkules og Hallertauer Blanc. For den siste lille bitre touch'en som en del av balansen i ølet har vi forsiktig tørrhumlet med 1 gram per liter med Saphir.

Ølet må gjerne nytes uten mat, men er også et allsidig mat-øl. Hvit fisk med litt fete sauser, svin og et bredt spekter av kjøttretter vil fungere. Vår favoritt så langt er lysingen på Gubalari.