top of page
peachmockup.png

E.C. Dahls Peach & Raspberry Beerlini

Et fruktøl for sommeren brygget med bartender Jørgen Dons.
 

Dette ølet har blitt til over lang tid. I en årrekke har vi hatt lyst til å gjøre et cocktailinspirert øl med vår venn bartender Jørgen Dons. Valget falt på den klassiske cocktailen Bellini med musserende vin og fersken som vi ville gjøre vår egen øl-versjon av. En Beerlini som Jørgen kaller det.

For å gjenskape en Bellini har vi brygget med vingjær og druejuice. Ølet inneholder også en god porsjon fersken. Men i likhet med når Jørgen lager Bellini på sin bar Raus så har vi også gjort en tvist; Vi har brygget med litt bringebær.
 

Smaken er blitt frisk og fruktig. En lett syrlighet balanserer fruktsødmen og ølet har svakt vinøse toner og bærer tydelig preg av frukten det er brygget med.
 

Beerlini trenger ikke matfølge, men kan serveres til taco, hot wings og annen spicy mat. Den passer til salater og som en all-round-drikke på koldtbord. Og til melon.

  • ALK: 4,6% 

  • MALT: Hvete og bygg.

  • GJÆR: Vingjær.

  • BRYGGET MED: Druejuice, ferskenpure og bringebærpure.

  • FORPAKNING: 0,75 og 20 liter.

  • LANSERT: Som fat i uteliv (Rotating Tap) og på flaske i COOP våren 2024. Begrenset volum for sommerhalvåret.

  • ALLERGENER: Maltet bygg, maltet hvete.

  • Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse

bottom of page