top of page
KYOTO-mockup.png
  • ALK: 9%

  • MALT: Byggmalt. rugmalt og umaltet hvete.

  • GJÆR: Dahlsgjær (lagergjær)

  • BRYGGET MED: Tindved, pasjonsfruktjuice, sitronjuice, peppermynte og enebær.

  • LANSERT: Juni 2017 på 0,75 ltr flaske. Begrenset volum. Slippes på Vinmonopolet i september.

KYOTO

Kyoto er vårt første øl ut i vår nye eksperimentserie. Et syrlig brygg, inspirert av den verdenskjente cocktailen Kyoto skapt av vår venn Roar Hildonen.

Det er ikke slik at det eneste bryggere gjør er å drikke øl. Vi er også glad i cocktails. Og en av våre favoritter er Kyoto. Kyoto ble skapt en maidag i år 2000 av vår samarbeidspartner Roar Hildonen. Med sine venner var han på en stormfull seilas til Koster. Båten Stormbird klarte heldigvis å få vennegjengen trygt i land, og vel i land på Koster meldte behovet seg for en cocktail. Roar, som er bartender med en verdensmestertittel å vise til, lagde en ny drink med det han hadde for hånden.

Cocktailen Kyoto ble svært godt mottatt og fikk sitt navn etter aktuelle Kyotoavtalen på grunn av det friske været og de friske, klare smakene. Inspirert av cocktailen og historien ønsket vi å brygge vår egen tolkning av Kyoto. Vi tok utgangspunkt i cocktailens ulike bestanddeler og lagde et øl som er annerledes både på utseende og smak.

 

Flaskene kommer med fem forskjellige etiketter som er tegnet av Sandra Blikås. Hun er flink hun!

Kyoto-ølet er blant annet brygget med pasjonsfrukt, sitron, einebær, tindved, peppermynte og humle. I tillegg har vi jobbet med fargen for å understreke referansen til drinken. Resultatet er et unikt øl du ikke har smakt maken til.

bottom of page