-
ALK: 4,6 %
-
IBU: 20
-
HUMLE: Flere, inkludert sorachi ace.
-
MALT: Byggmalt.
-
GJÆR: Belgisk overgjær.
-
BRYGGET MED: karve, stjerneanis, appelsinskall, fennikelfrø og korianderfrø.
-
LANSERT: Oktober 2016.
-
TILGJENGELIG: Flaske i begrenset volum. Utsolgt.
-
ALLERGENER: Maltet bygg og hvete.
-
FORPAKNING: 20 og 0,33 liter.
-
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse
LILLE BJØRN JULEØL
Juleøl brygget med akevittkrydder.
Vi ønsket å brygge med de tradisjonelle akevittkrydderiene karve, stjerneanis, appelsinskall, fennikelfrø og korianderfrø. Karven har vi selv hentet på Inderøy hos våre venner der. Lille Bjørn Juleøl er dermed en utradisjonell norsk juleøl.
Lille Bjørn Juleøl har en nøttebrun farge. Aromaen er svakt sødmefyllt, med et balansert preg av akevitkrydder og lett frisk tone av appelsinskall. Ølet har en maltrik kropp fra bruken av Münchenermalt og fruktige noter fra bruken av belgisk gjær. Den har balansert smak av akevitkrydder, en lett sødmebunn som balanseres mot en friskhet fra appelsinskall. Nytes best ved 8 °C – 10 °C. Til tradisjonell norsk julekost, eller uten matfølge.