londonfields-mockup.png
  • ALK: 6 %

  • IBU: 33

  • MALT: Maris Otter, karamell, hvete og biscuit-malt.

  • GJÆR: Tysk.

  • BRYGGET MED: Muscovado-sukker.

  • TILGJENEGLIG: Sluppet i februar 2020 på fat i begrenset volum.

LONDON FIELDS BREWERY / E.C. DAHLS LONDON FIELDS

Engelsk ale med en tvist. Brygget med London Fields Brewery

I ukene før jul dukket Alex, Kaff og Talfryn fra London Fields opp på bryggeriet vårt på Lademoen. Sammen hadde vi satt oss fore å brygge noe som var engelsk – men også ikke. En engelsk ale med en tvist.

Maltprofilen er nok noe venner av klassiske engelske ale kan kjenne igjen og like. Maris Otter bærer ølet, og biscuit-maltet gir sitt karakteristiske særpreg. Cara-malt gir sødme og hvetemaltet gir fylde.

På gjær-siden har vi valgt å gå en langt mindre tradisjonell vei. Ølet er gjæret på tysk gjær. Videre har brygget med førsteklasses muscovado-sukker som bidrar med aromatisk sødme til brygget.

Alex anbefaler ølet til Shepherd’s Pie og Kaff til Bangers & Mash. Talfryn er veganer så han foretrekker den til en spicy indisk linse-curry. Vi foretrekker den på puben, uten matfølge men med the Undertones på høytaleren.