Om E.C. Dahls bryggeri

E.C. Dahls Bryggeri ble grunnlagt av Erich Christian Dahl i 1856, i Trondheim. Året etter lanserte bryggeriet vår første øl – en bayer brygget av bryggerimester Kristoffer Olsen.

Erich Christian var en sentral aktør i byens næringsliv, og markerte seg som dansk konsul, var representant i bystyret i 31 år og i Trøndelag Teaters styre i 26 år. Han var blant de første som sørget for sykelønn til sine ansatte og opprettet E.C. Dahls Stiftelse til byens fødende kvinner.

E.C. Dahls Bryggeri ble raskt det største bryggeriet i regionen. I 1966 fusjonerte bryggeriet med Aktiebryggeriet på Lademoen, hvor vi fortsatt holder til i dag. En rekke ølstiler som eksport, bokkøl, bjor og bayerøl er blitt brygget opp gjennom årene, og norgeshistoriens største ølsuksess Lysholmer kom i 1983. Den velkjente Dahls-pilsen brygger vi fortsatt. Gjæra i en Dahls-pils kan spores over 70 år tilbake i tid.

Fra høsten 2016 vil vi på nytt servere innovative brygg. Vår bryggerimester Wolfgang Lindell har fått med seg Brooklyn Brewery på laget for å lage en ny serie øl som kombinerer det beste fra våre bryggeritradisjoner med Brooklyns nyskaping. De tre første har fått navnene Lamo Wit, Pepra Saison og Bolt IPA.

Vi ønsker besøk! Stikk innom eller book en omvisning – spis i restauranten eller bare smak på en av de mange ølsortene vi har i puben.

Åpningstider

Tirsdag til lørdag: 16 – 24

Ved spesielle anledninger holder vi også åpent søndag og mandag. For større grupper serverer vi også lunsj, samt at vi har mulighet for møter og konferanser. Ta kontakt for forespørsel og eventuelt omvisning.

Send en epost