top of page
Trondheimsnatt_2.png

E.C. Dahls & Eli Anne Sundset Trondheimsnatt

Sammen med kokk Eli Anne Sundset har vi laget et matøl, en saison brygget med hylleblomst og sitron.
 

Eli Anne Sundset fra Trøndelag ble i 2023 kåret til Årets Unge Kokk av Bocuse d’Or Norge. Vi har vært så heldige å få brygge med henne.
 

Ølet er et allsidig matøl, men ble brygget for sjømat og særskilt kamskjell. Resultatet er blitt en smaksrik og kompleks øl i den belgiske ølstilen saison. Eli Anne er glad i hylleblomst som bidrar ytterligere med på å gjøre ølet egnet til vårt formål om å lage et matøl. Litt ferskpresset sitron gir den siste lille touchen og balansen til brygget. Den belgiske gjæren vi har brygget med setter sitt tydelige preg på smaken med sitt krydderpreg. Her finner du nellik, sort pepper og hvit pepper. Gjæren bidrar også til et funky preg på ølet. Ølet har et forsiktig preg av hylleblomst som er balansert opp mot smaken av frisk og fruktig sitron. Trondheimsnatt har en dempet sødmebunn som balanseres opp mot ølets alkoholstyrke.
 

Server Trondheimsnatt til kamskjell med smørsaus, - eller med fet italiensk olivenolje som har et hint av pepper i smaken. Ølet kan også serveres til det meste av andre skalldyr og ikke minst hvit fisk. Gjerne servert med litt fete sauser. Prøv ølet til asiatiske retter som ikke er for spicy. Eller til hel kylling, gjerne med en innkokt saus med lardo. Dryss over frisk salvie eller estragon. Dette er også et allround øl til svin og ulike oster, for eksempel en moden munster servert med ristet spisskumen.
 

  • ALK: 7,1 % 

  • IBU: 23

  • MALT: Bygg og hvete.

  • GJÆR: Belgisk sasion-gjær.

  • BRYGGET MED: Hylleblomst-sirup fra Trøndelag Sankeri, ferskpresset sitron og hvitpepper.

  • FORPAKNING: Fat.

  • LANSERT: Februar 2023.

  • ALLERGENER: Maltet bygg og maltet hvete.

bottom of page