VELKOMMEN TIL BRYGGERIET

 
synøve_edited.jpg

E.C. DAHLS BRYGGERI

E.C. Dahls er et åpent bryggeri og vi ønsker besøk! Stikk innom eller book en omvisning – spis i restauranten eller bare smak på en av de mange ølsortene vi har i puben. 

 

E.C. Dahls Bryggeri ble grunnlagt i Trondheim av Erich Christian Dahl i 1856. Siden har vi vært det største bryggeriet i denne delen av Norge. Med bryggerimester Wolfgang Lindell i spissen, brygger vi øl du kan finne på serveringsteder og butikker over hele landet. Vi har en bred portefølje: Fra pils og pale ales til witbeer og surøl. Vi brygger kun med ekte, naturlige råvarer og elsker å spre ølkultur, ølkunnskap og ølglede.  

 

 

ADVARSEL: ALKOHOL KAN GI ULIKE SKADEVIRKNINGER OG BØR NYTES ANSVARLIG.

VÅRE ØL

"STOLT FORTID – STOR FRAMTID!​"

ramp-mockup.png

E.C. DAHLS

RAMP PALE ALE

Krisp og fruktig pale ale.

dahlspils-mockup.png

 

DAHLS PILS

Fruktig pils med lav bitterhet.

bolt-mockup.png

E.C. DAHLS 

BOLT IPA

Bitterhet balansert mot maltsødme.

dagligdahls bilde.png

E.C. DAHLS & DAGLIGHALLEN MIKROBRYGGERI DAGLIGDAHLS

Velhumlet og ufiltrert pale ale.

STG-mockup.png

MOTORPSYCHO / 

E.C. DAHLS STG

Relativt høylytt eksportøl.

BETA-mørk-mockup.png

E.C. DAHLS

P.A. CLAUSSEN ALE

Svakt bitter, frisk og erkebritisk.

dahls-juleøl-sterk.png

DAHLS JULEØL STERK

Maltrik og tradisjonell juleøl.

rs-mockup.png

E.C. DAHLS

RASPBERRY SOUR

Syrlig bringebærøl.

kongvinter-mockup.png

E.C. DAHLS

KONG VINTER

Maltrik med sødmebunn.

lamowit-mockup.png

E.C. DAHLS

LAMO WIT

Lett og fruktig hveteøl.

peppra-mockup.png

E.C. DAHLS

PEPRA SAISON

Smaksrikt matøl med hvit pepper.

gullvåg-mockup.png

E.C. DAHLS 
GULLVÅG

Mørk, tørr og sterk.

sanktolavjuleøl-mockup.png

E.C. DAHLS

SANKT OLAV JULEØL

Mørk, sødmefull og smaksrik.

dahls-juleøl.png

DAHLS JULEØL

Tradisjonelt juleøl med lett sødme.

Ebbingwww_edited_edited.jpg

JULIE EBBING / E.C. DAHLS

EBBING

Mangefasettert håndverk.

passionfruitsour-mockup.png

E.C. DAHLS

PASSION FRUIT SOUR

Syrlig øl med pasjonsfrukt og sitron.

wolf-mockup.png

E.C. DAHLS

WOLF IPA

Humlefrisk med lett maltsødme.

smoothie2_edited.png

E.C. DAHLS

SMOOTHIE SOUR

Frisk og syrlig, brygget med jordbær og kiwi.

teneighty-mockup.png

E.C. DAHLS
TENEIGHTY COCKTAILØL

Aquavit-krydder, lime og tyttebær.

lillebjorn.png

E.C. DAHLS

LILLE BJØRN JULEØL

Brygget med akevitt-krydder.

 

ØL-ARKIV

Brygg som er drukket opp

E.C. DAHLS TROPENATT DOBBEL IPA

tropenatt-mockup.png

Dette brygget var en stor og hazy IPA. Dobbel IPA, hazy IPA, NEIPA, Imperial IPA...kjært barn har mange navn. Tropenatt var alt dette, en ufiltrert IPA med relativt høy alkoholstyrke og svært mye humle. Utviklet i samarbeid med vår gode venn Lars Vegard Vonen.

  • MALT: Bygg og hvete, samt flaket havre.

  • HUMLE: Sabro, citra med flere.

  • GJÆR: US Ale.

  • ALK: 7,9 %.

  • LANSERT: Sommeren 2021 på fat over hele landet.

E.C. DAHLS REINA SAISON

reina-mockup.png

Saison ble opprinnelig brygget på belgiske gårder som tørr og frisk tørstedrikk til sesongsarbeidene. I gamle dager var området rundt E.C. Dahls bryggeri jordbruksland. Senere vokste arbeiderstrøket Reina frem. Reina Saison ble brygget med belgisk gjær og tørrhumlet med Ella og Bravo

  • MALT: Bygg.

  • HUMLE: Flere, inkludert Ella og Bravo.

  • GJÆR: Belgisk ale.

  • ALK: 4,6 %.

  • LANSERT: Lansert 2016 på flaske i dagligvare. Brygges ikke lengre.

E.C. DAHLS YORK IPA

york-mockup.png

Fruktig og ufiltrert session IPA brygget med 10 % hvete.

  • MALT: Byggmalt og hvete.

  • HUMLE: El Dorado, Mosaic og Cascade.

  • GJÆR: US Ale.

  • ALK: 4,6 %.

  • IBU: 35

  • LANSERT: Lansert april 2017 i dagligvare på flaske.

E.C. DAHLS BLOOD ORANGE SOUR

bloodorange-mockup.png

Nora, Bente og Nina i bryggeriet sto i bresjen for dette brygget. Blood Orange Sour var en kjelesyrnet øl, en såkalt kettle sour, brygget med boldappelsin-juice. Som alltid fra oss, ekte råvarer! Ølet ble lansert i et begrenset volum på fat, men dette skjedde i de trøblete dager under Covid 19 i 2021. Det var derfor ikke så mange som fikk smakt brygget, noe vi er lei oss for.

  • ØLSTIL: Kettle sour med frukt (fruited sour).

  • MALT: Pilsner og hvete.

  • HUMLE: Pink Boot Blends.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær.

  • BRYGGET MED: Blodappelsin.

  • ALK: 5 %.

  • LANSERT: Februar 2021. Kun på fat i begrenset volum. Utslogt.

NYA CARNEGIE BRYGGERIET / E.C. DAHLS HAMMARBY HYBRID

hammarby-mockup.png

Dette ølet var et samarbeid med Tim og Chris fra vårt søsterbryggeri Nya Carnegie Bryggeriet i Stockholm. Meget bra folk, meget bra bryggeri. På grunn av pandemien fikk ikke så mange smakt dette brygget. Det er synd, fordi ølet var en innovativ hybrid-ale brygget med tre ulike gjærtyper.

  • MALT: Pilsner- og hvetemalt. Havre.

  • HUMLE: Citra, Hallertauer Blanc, Mosaic og Idaho 7.

  • GJÆR: US Ale, Belgian Ale und Deutche Weissbier!

  • ALK: 5,8 %.

  • LANSERT: September 2020, en batch på fat. Utsolgt. Også lansert på flaske i Stockholm, brygget på NCB.

LONDON FIELDS BREWERY / E.C. DAHLS LONDON FIELDS

londonfields-mockup.png

I ukene før jul 2019 dukket Alex, Kaff og Talfryn fra vårt søsterbryggeri  London Fields opp på bryggeriet vårt på Lademoen. Sammen hadde vi satt oss fore å brygge noe som var engelsk – men også ikke. En engelsk ale med en tvist.

Maltprofilen pekte i retning av klassiske engelsk ale. Maris Otter-malt bar ølet, og biscuit-maltet ga sitt karakteristiske særpreg. Cara-malt ga sødme og hvetemaltet ga fylde.

På gjær-siden valgte vi å gå en langt mindre tradisjonell vei. Ølet ble gjæret på tysk gjær. Videre ble det brygget med førsteklasses muscovado-sukker som bidro med aromatisk sødme til brygget.

  • MALT:Maris Otter, karamell, hvete og biscuit-malt.

  • IBU: 33

  • GJÆR: Tysk

  • ALK: 6 %

  • BRYGGET MED: Muscovado-sukker.

  • LANSERT: Februar 2020. Begrenset volum på fat. Utsolgt.

ØX / E.C. DAHLS VASCO HER

vasco-mockup.png

Siden 2016 har ØX Taproom årlig invitert oss til å brygge et samarbeidsbrygg i desember. Gründer og hedersmann Michael Minervini startet ØX Taprom og på denne tiden var Marius Prestmo bryggerimester. Han kommer fra et anerkjent lokalt bryggeri, og er kjent som en dyktig brygger med stor oppfinnsomhet og utbredt lakenskrekk. Er det rart at vi elsker å brygge med den banden her?

Vasco Her ble en black India lager. Marius beskrev ølet slik: «Som å løpe gjennom Redwood kliss naken mens det regner». Ølets navn hadde opphav i en hendelse som skjedde på bryggedagen. Da kom våre gode venn Vasco Rafael Perfeito’s førstefødte til verden. Vasco er en mann som fortjener en skål!

  • MALT: Hovedsaklig fra Bonsak.

  • HUMLE: Simcoe, Nelson Sauvin og Chinook, kyndig tilført av ringreven Jan Stubne.

  • GJÆR: Dahls lagergjær.

  • ALK: 6 %.

  • LANSERT: Tidlig 2020, og Covid 19 sørget for at ikke mange fikk smakt dette ølet.

E.C. DAHLS LILLE KYOTO

BETA-mockup.png

Sommeren 2019 fikk vår kjære Kyoto en lillebror. Vi brygget en snillere variant av cocktail-ølet Kyoto. Lille Kyoto var et fruktøl med pasjonsfrukt, sitron, einebær og peppermynte. Ølet ble senere selv inspirasjon for et nytt brygg: Passion Fruit Sour.

  • MALT: Bygg

  • GJÆR: Dahls lager-gjær.

  • BRYGGET MED: Pasjonsfrukt, sitron, einebær og peppermynte.

  • LANSERT: På Bryggerifestivalen i Trondheim 2019. En batch, på fat. Utsolgt.

E.C. DAHLS PER IVAR BRUN ALE.

PERIVARBRUN-mockup.png

En klassisk, maltrik og røstet brown ale, oppkalt etter en av våre beste menn. Per Ivar Brun, 40 år i tjeneste for E.C. Dahls og for første med dette brygget, som brygger. Med på laget var også Lotta og Vegard fra E.C. Dahls Pub og Kjøkken. De hadde meldt inn et behov for et realt kjøtt-øl, og dette var vårt svar. 

  • MALT: Maris Otter, Munich, Cara.

  • HUMLE: Golding, Hallertauer Blanc. 22 IBU.

  • GJÆR: Engelsk ale.

  • ALK: 6 %

  • LANSERT: Mai 2019 på fat. En batch. Utsolgt.

BRIX BRYGGHUS & E.C. DAHLS MANDALUJA

brix-mockup.png

Det var en gang en tyskættet bryggerimester fra Montana som traff en tysk bryggerimester fra Bamberg. Og før noen rakk å si «prost» hadde de blitt venner og enige om å brygge sammen. Og selvsagt måtte det bli noe tysk!

Vår fantastiske venn Silje Eek satte oss i kontakt med bryggerimester Sven Austel og Brix Brygghus på Bryne. Mandaluja ble en tysk bock på 17,2 plato. En hvete-bokk, -weizenbock-, hvor brorparten av maltet er hvete. Brygget på tysk hefeweizen-gjær. Ølet ble 100 % humlet (inkludert tørrhumling) med Mandarina Bavaria, en moderne og fruktig tysk humlevariant. Bryggerne kalte ølet Mandaluja, et ordspill på Mandarina og Luja. Det er unektelig en fordel å være sør-tysker for å forstå ordspillet, 

  • MALT: Hovedsaklig hvete, deretter munich og pilsner, samt noe karamell.

  • HUMLE:100 % Mandarina Bavaria.

  • GJÆR:  Tysk hefeweizen.

  • ALK: 7,5 %.

  • LANSERT: Vår 2019 på fat. Utsolgt.

E.C. DAHLS PLENTY IPA

BETA-mockup.png

En humlerik golden IPA, en fruktigere og lysere variant enn vår maltdrevne flaggskip-IPA Bolt. Frisk, lettdrikkelig og juicy. Brygget som et BETA-øl og et av våre egne favoritt-brygg. Navnet vitner om en Jokke-fan i staben vår.

  • MALT: 2-row pilsner, Munich og Crystal (bygg).

  • HUMLE: Plenty! (IBU 54).

  • GJÆR: US ale.

  • LANSERT: På fat februar 2019 i begrenset volum. Utsolgt.

ØX & E.C. DAHLS ODELSJENTA

odelsjenta-mockup.png

Nok et samarbeidsbrygg med våre gode venner på ØX. Vår førjulstradisjon med å brygge sammen ble denne gang til en American Strong Lager på Dahls-gjær. Bodil og Tyson fra bryggets maltleverandør Bonsak, fikk sin førstefødte datter på vår bryggedag. Derav navnet. Brygget på ØX.

  • MALT: 100 % fra Bonsak Gårdsmalteri på Skogn.

  • HUMLE: Simcoe og Centennial med flere.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær.

  • ALK: 8 %.

  • LANSERT: Januar 2019 på ØX og noen utvalgte steder på fat. Utsolgt.

E.C. DAHLS STORFOSNA 2.0

BETA-mørk-mockup.png

En retake på en av våre egne favoritter. Amerikansk stout med malt fra Storfosna Gods. Du kan lese mer om det første brygget lenge ned på denne siden. 

  • MALT: Maltet bygg, inklusive Domen-bygg fra Storfosna Gods. Umaltet bygg. Flaket havre.

  • HUMLE: 65 IBU.

  • GJÆR: US Ale.

  • ALK: 8,8 %

  • BRYGGET MED: Brunt sukker.

  • LANSERT: Høsten 2018, med prelansering på bryggerifestivalen i Trondheim. Et BETA-brygg som nå er utsolgt.

E.C. DAHLS BARBADOS

BETA-mockup.png

Vårt første surøl, en Berliner weisse brygget med kirsebær. Ideen kom fra brygger Marius som i dag er bryggerimester på ØX. Vår venn Øyvind Hatletveit på Tine sørget for melkesyrekulturen til kjelesyrningen. Forfriskende, lett, "tart", syrlig - og med et tydelig preg av kirsebær.

  • MALT: Maltet bygg, umaltet hvete.

  • HUMLE: Forsiktig...IBU 6.

  • BRYGGET MED: Kirsebær.

  • ALK: 4,2 %

  • LANSERT: Som BETA i mai 2018. Fat. Utsolgt.

DAHLS EKSPORT

dahls-eksport.png

Å skrive om dette tradisjonsrike brygget under "øl-arkiv" føles jo litt feil. Vi må brygge det igjen. Eksport en alkoholsterk pilsner, et andvennlig matøl og Dahls Eksport må gjerne betraktes som storebroren til Dahls Pils.  

  • MALT: Bygg.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær..

  • ALK: 6-6,5 %.

  • LANSERT: Utallige ganger. Sist på fat i 2018. Utsolgt.

E.C. DAHLS MARTINA

martina-mockup.png

Martina var et vininspirert øl, en beersecco. Gjæret med ølgjær og druejuice. Sammen med humle var målet at druene skulle gi florale og fruktige aromaer i et perlende brygg med en lett kropp. Utviklet i samarbeid med vår venn Zoran Gojkovic fra Carlsberg. 

Kvinnen Martina, som ga ølet dets navn, er vokst opp på en vingård i Kroatia, oppkalt etter vinbøndenes helgen Sankt Martin og glad i vin. Og hun er kona til vår bryggerimester Wolfgang. Og den som holder fortet når Wolfgang jobber alt for mye. Så dette ølet var Wolfgangs kjærlighetsærklæring til Martina. 

  • MALT: Bygg og hvetemalt.

  • HUMLE: Tørrhumlet med Nelson Sauvin.

  • GJÆR: Dahlsgjær (lagergjær) og vingjær fra Zoran Gojkovic.

  • ALK: 12 %.

  • BRYGGET MED: Druejuice fra hvitvinsdruer.

  • LANSERT: Våren 2018. Utsolgt.

ØX & E.C. DAHLS – STRIDSØX

stridsøx-mockup.png

Vårt andre samarbeidsbrygg med ØX. Juleverksted for voksne. En quadrupel brygget på 7 desember, - Pearl Harbour Day. Japansk "forbidden rice" (svart ris), japansk humle og lagring på amerikanske bourbon-fat. Et fredsøl med BF-dato WW III. På bildet daværende bryggerimester Ulrik. Seriøst bra fyr. Noen sier han har slått seg på spriten.

  • MALT: Bygg.

  • HUMLE: Sorachi Ace med flere. IBU: Kanskje 35.

  • GJÆR: Belgisk ale.

  • BRYGGET MED: Svart ris. Lagret på bourbonfat fra Brown Forman, Kentucky.

  • ALK: 10,4 %

  • LANSERT: April 2018 på fat. Utsolgt.

E.C. DAHLS BETA SVARTLAMON

BETA-mørk-mockup.png

En cascadian schwarzbier, brygget som en hyllest til nabolaget vårt. En krysning av den amerikanske tørre, humledrevne ølstilen cascadian dark ale og en tysk schwarzbier. Slik skjer når man har en amerikansk bryggerimester med tyske aner og bryggerimesterutdannelse fra Munchen. 

  • MALT: Bygg.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær, fortsatt på jobb etter å slukket tørsten i nabolaget i snart 80 år.

  • ALK: 5,4 %

  • LANSERT: Mars 2018 som BETA på fat. Utsolgt.

E.C. DAHLS BETA CENTENNIAL BAYER

BETA-mørk-mockup.png

Broren til den mer kjente N.I.P.L., med mer vekt på malt og mindre på humle. Brygget på 100 % bayermalt og med "juicy fruit-humlen" centennial. Ikke tørrhumlet. Et matøl brygget for kjøkkenet vårt.

  • MALT: Bayermalt (bygg).

  • HUMLE: Centennial med flere.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær.

  • ALK: 6,9 %.

  • LANSERT: 2018 på fat. Utsolgt. 

E.C. DAHLS STORE BJØRN 2017

storebjørn-2016.png

Lys, utradisjonell trippel-inspirert juleøl. Brygget med akevitt-krydder, inkludert karve fra Inderøy. Familien Lysholm har betydd mye for E.C. Dahls, og Erich Christian var selv involvert i akevitt-handel før sin tid som bryggeri-eier. 

  • MALT: Bygg.

  • HUMLE: Flere, inkludert Sorachi Ace.

  • GJÆR: Belgisk ale.

  • BRYGGET MED: Karve fra Inderøy, stjerneanis, fenikkel-frø, appelsinskall og korianderfrø.

  • ALK: 9 %.

  • LANSERT: Oktober 2017. Utsolgt, men håp at du finner en flaske i en kjeller.

E.C. DAHLS STORE BJØRN VINTAGE 2016

storebjørn-2016-vintage.png

Lys, utradisjonell trippel-inspirert juleøl, lagret på Lysholm Linie Aquavit-fat. Brygget med akevitt-krydder, inkludert karve fra Inderøy. Familien Lysholm har betydd mye for E.C. Dahls, og Erich Christian var selv involvert i akevitt-handel før sin tid som bryggeri-eier. Brygget julen 2016 og lagret lengre på fat enn den som ble lansert året før.

  • MALT: Bygg.

  • HUMLE: Flere, inkludert Sorachi Ace.

  • GJÆR: Belgisk ale.

  • BRYGGET MED: Karve fra Inderøy, stjerneanis, fenikkel-frø, appelsinskall og korianderfrø.

  • FAT: Fat fra 1930 av europeisk eik, benyttet til Lysholm Linie Aquavit.

  • ALK: 9 %.

  • LANSERT: Oktober 2017. Utsolgt, men håp at du finner en flaske i en kjeller.

E.C. DAHLS BETA G.O.D.S NEIPA

BETA-mockup.png

Gode Ord Dør Sist. I over 20 år har TFuzz og Børek vært gudfedre i trøndersk hip hop. Ølglade musikere og naboer som smeltet våre hjerter med låta "Kjenn Varmen". Sammen brygget vi en NEIPA, som det den dag i dag fortsatt går gjetord om. 

  • MALT: Pilsener- og crystalmalt. Flaket havre.

  • HUMLE: Mosaic (Cryo-hops), Citra og Galaxy. 43 IBU.

  • GJÆR: US ale.

  • BRYGGET MED: Lyden av G.O.D.S. live.

  • ALK: 7,5 %. Ish.

  • LANSERT: Senhøsten 2017 på Verkstedhallen med G.O.D.S. på scenen.

E.C. DAHLS KYOTO

KYOTO-mockup.png

Inspirert av cocktailen Kyoto, mesterverket til vår venn Roar Hildonen.

Roar er en mester på cocktails. Over noen glass med Kyoto sa han: "Dette er min verden. Slik kan ikke øl smake." Han innrømmer med glede at han tok feil.

  • MALT: Bygg og rug, samt umaltet hvete.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær (undergjær).

  • BRYGGET MED: Pasjonsfrukt, tindved, sitronjuice, peppermynte og einebær.

  • ALK: 9 %

  • LANSERT: Juni 2017. Utsolgt, men er du heldig finner du en flaske på en god restaurant.

E.C. DAHLS BETA STIJN PALE ALE

BETA-mockup.png

En hyllest til vår gode venn og dyktige pusherman; Stijn Bruneel. En mann med et bankende hjerte for øl og E.C. Dahls i særdeleshet. Han maste lenge om en pale ale, så vi brygget denne i to omganger. Den ene litt mer amber enn den andre, men begge med "hop-bursting". Det betyr at man tilsetter en større mengde aromahumle mot slutten av kokingen.

  • MALT: Pilsner og karamell (bygg).

  • HUMLE: Zeus (bitter), centennial og mosaiq (aroma - hop-bursting og tørrhumling). 31 IBU.

  • GJÆR: US ale.

  • ALK: 5,4 %

  • LANSERT: 2 batcher i 2017, på fat. Utsolgt.

E.C. DAHLS BETA LINDIS

BETA-mockup.png

En lys ale med ingefær og sitronskall. Bente brygger ikke bare her på huset, hun brygger også hjemme. Når hennes voksne datter Linn-Mari, populært kalt Lindis, foretrakk en udefinerbar ingefærdrikk fremfor øl, følte Bente at hun måtte ta grep. Slik oppsto Lindis, Bentes ingefærøl.

  • MALT: Surmalt, hvetemalt og byggmalt.

  • HUMLE: Perle og Willamette. IBU: 22.

  • GJÆR: Overgjæret.

  • BRYGGET MED: Ingefær, sitronskall og mors kjærlighet til sin datter.

  • ALK: 7,1 %.

  • LANSERT: Bryggerifestivalen i Trondheim 2017. Fat. Utsolgt.  

E.C. DAHLS BETA BOHEMIAN DUNKEL

BETA-mørk-mockup.png

Dette ølet var en hyllest til vår venn Håkon Gullvåg, og var inspirert av hans historie og kunst. Gullvåg vokste opp som nabo til bryggeriet og med tiden har vi fått både huset en av hans utstillinger og brygget et øl sammen med ham. Ølet bærer ølstilens navn, som stammer fra Bøhmen i Sentral-Europa. Dette var en maltdrevet og distingvert humlet brygg, og sannsynligvis det vakreste ølet vi har brygget så langt. Også Gullvåg skrøt av fargen!

  • MALT: Carabohemian og Munich.

  • HUMLE: Hallertauer Mittelfrüh og Ella. IBU: 25.

  • GJÆR: Dahls Lager-gjær.

  • ALK: 5,3 %.

  • LANSERT: Våren 2017 på fat. Utsolgt.

E.C. DAHLS BETA SKATVAL

BETA-mørk-mockup.png

Brygget med Skatvals store sønn, røykmalt-eminensen Roar Sandodden. En stor quadrupel med 20 % røykmalt fra Roars Alstadberg Tradisjonsbryggeri. Fyldig, rund og kremete. Balansert og krydret røykpreg. Dyp, rød frukt og mørke bær, svisker og dadler. Tobakk, lakris, anis og dadler. Og Fernet. Et mat-øl av rang.

  • MALT: Stjørdalsmalt fra Alstadberg Tradisjonsbryggeri, pilsner og karamellmalt.

  • HUMLE: Perle og Zeus. IBU: 35.

  • GJÆR: Belgian ale.

  • ALK: 10,4 %.

  • LANSERT: Sen mars 2017 på fat. Nå utsolgt.

 

E.C. DAHLS BETA KGB

BETA-mockup.png

Kellerbier brygget med fersk ingefær. Karen bak brygget, heter Roger Løe. Han har nå skiftet beite, men har fartstid som både bryggerimester (fram til 2016) og kvalitetsleder her på E.C. Dahls. Roger var opptatt av vår historie, og ingefær har vært en del av den opp gjennom årene. Dermed kom Keller Ginger Bier.

  • MALT: Pils-, munchener-, cara- og hvetemalt.

  • HUMLE: Zeus, Mosaic. IBU: 23.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær. Snart 80 år for saken!

  • BRYGGET MED: Fersk ingefærrot.

  • ALK: 6,8 %

  • LANSERT: Skagerrak 2017. Fat. Utsolgt.

ØX / E.C. DAHLS TRIPPELBOCK

BETA-mørk-mockup.png

Vårt første samarbeidsbrygg med ØX, våre venner i kjelleren på Frati. På denne tiden var Ulrik Bjerkeli bryggerimester der, og sammen med eier Michael Minervini startet de en verdsatt tradisjon med juleverksted. Dette ble en stor, tung bokkøl med nesten 22 plato, da mente vi det måtte kunne gå som en trippelbock.

  • MALT: Munich 80 %, Bohemian Pilsner 20 %.

  • HUMLE: Calypso. IBU: 30.

  • GJÆR: Dahls Lager-gjær.

  • ALK: 10,3 %.

  • LANSERT: Tidlig 2017 på fat. Utsolgt.

E.C. DAHLS

STORE BJØRN JULEØL 2016

storebjørn-2016.png

Lys, utradisjonell trippel-inspirert juleøl, lagret på Lysholm Linie Aquavit-fat. Brygget med akevitt-krydder, inkludert karve fra Inderøy. Familien Lysholm har betydd mye for E.C. Dahls, og Erich Christian var selv involvert i akevitt-handel før sin tid som bryggeri-eier.

  • MALT: Bygg.

  • HUMLE: Flere, inkludert Sorachi Ace.

  • GJÆR: Belgisk ale.

  • BRYGGET MED: Karve fra Inderøy, stjerneanis, fenikkel-frø, appelsinskall og korianderfrø.

  • FAT: Fat fra 1930 av europeisk eik, benyttet til Lysholm Linie Aquavit.

  • ALK: 9 %.

  • LANSERT: Oktober 2016. Utsolgt, men håp at du finner en flaske i en kjeller.

E.C. DAHLS BETA STORFOSNA

BETA-mørk-mockup.png

American stout brygget med malt fra vår venn Øyvind Christensen på Storfosna Gods.

Ytterst mot havgapet på Fosen vokser den historiske kornsorten domen-bygg. Vi benyttet det i en mørk, sterk og tørrhumlet stout.

  • MALT: Maltet bygg, inklusive Øyvinds domen-malt. Umaltet bygg, flaket havre.

  • GJÆR: US ale.

  • BRYGGET MED: Brunt sukker.

  • IBU: 65

  • ALK: 8,8 %

  • LANSERT: Først brygget på fat som BETA-øl på Solsnu 2016. Deretter en batch på fat høsten 2016. Utsolgt.

E.C. DAHLS CCCP

cccp-mockup.png

CCCP: Chipotle Chili Chocolate Porter!

En av våre egne favoritter. En stor baltisk porter.

  • MALT: Pilsner, karamell og røstet bygg. IBU: 45. 

  • HUMLE: Brambling Cross.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær (baltisk porter).

  • BRYGGET MED: Kakao fra Nidar, chipotlechili, anchchili og mulatochili.

  • ALK: 9,8 %

  • LANSERT: Først som BETA-øl på fat i 2016, deretter en ny batch på 0,75 flaske september '17. Utsolgt.

E.C. DAHLS BETA FEST BIER

BETA-mørk-mockup.png

Maltbasert og feststemt lager, brygget for åpningen av vårt nye bryggeri i 2016. Vårt tredje BETA-øl, og brygget for å passe til dessertene på E.C. Dahls Pub og Kjøkken.

  • MALT: Karamell og pilsner.

  • HUMLE: Zeus. IBU: 23.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær.

  • ALK: 6,9 %.

  • LANSERT: En batch på fat, august 2016.

E.C. DAHLS BETA AMARILLO WEISS

BETA-mockup.png

Tysk hveteøl tørrhumlet med amarillo. Lansert til åpningen av vårt nye bryggeri i august 2016. Vårt andre BETA-øl.

  • MALT: Hvete og bygg.

  • HUMLE: Tørrhumlet med Amarillo. IBU: 23.

  • GJÆR: Tysk hveteølgjær (Hefeweizen)

  • ALK: 6,2 %.

  • LANSERT: August 2016, en batch på fat. Utsolgt.

E.C. DAHLS N.I.P.L

nipl.png

Norwegian India Pale Lager. En humledrevet historieforteller.

Inspirert av bayer som var E.C. Dahls første kommersielle brygg. Opprinnelig brygget 23/4 2016; -500 års-dagen for Renhetsloven. Samme dato var gjerne sesongens siste bryggedag for tyskerne, som da brygget med masse humle for holdbarhet for sommersesongen. Vi fulgte opp alt dette, men endret til moderne, juicy humler. Fortid møter framtid. 

  • MALT: Bygg, 100 % bayermalt.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær, samme gjær som på siste brygg på forrige brygghus.

  • HUMLE: Tørhumlet med centennial og mosaic.

  • ALK:6 %

  • LANSERT: Som BETA høst 2016, deretter nasjonalt på fat. Utsolgt.  

E.C. DAHLS PÅ TUR

Her finner du oppdatert informasjon om arrangement vi gjør utenfor bryggeriet. Arrangement vi gjør på E.C. Dahls Bryggeri finner du under arrangement-fanen her på hjemmesiden vår. Du kan også følge med på E.C. Dahls Bryggeri’s Facebook-side under arrangement.

KOMMENDE ARRANGEMENT

20-21 OKTOBER: E.C. DAHLS BESØKER UKA 21

UKA, Studentersamfundet i Trondheim og E.C. Dahls går langt tilbake. Vi stiller på en hyggelig ølsmaking på Daglighallen under UKA 21. Er vi heldig så dukker også våre venner fra Daglighallen Mikrobryggeri opp. (Arrangementet er utsolgt).

TIDLIGERE ARRANGEMENT

 

1-2 OKTOBER: E.C. DAHLS PÅ BERGEN ØLFESTIVAL

Sammen med en rekke fenomenale bryggeri fra vårt langstrakte land, er E.C. Dahls tilstede på Bergen Ølfestival. I år er festivalen litt nedskalert, men det kommer ikke til å legge en demper på stemningen. Arrangementet er utsolgt.

 

12-15 AUGUST: E.C. DAHLS PÅ HAMMERFESTIVAL 2021.

Sammen med Monkey Brew, Austmann og Graff stiller vi på årets Hammerfestival i Hammerfest. Forvent en glad ølfestival hvor det også bys på masse musikk og god mat. Se festivalens egen Facebook-side for billetter og mer informasjon.

29-31 JULI 2021: BRYGGERIFESTIVALEN I TRONDHEIM.

E.C. Dahls stiller som vanlig på en av våre absolutt favoritt-festivaler. Over 20 fantastiske bryggeri stiller, et flertall er lokale. I år er festivalen tilbake på torget i Trondheim og tar smittevern på høyeste alvor. Billetter og mer informasjon på www.matriketmidt.no.

14-15 JULI 2021: ØLSMAKING MED HOGNA BRYGG OG E.C. DAHLS

Sammen med våre venner i Hogna Brygg fra Kotsøy, kjører vi en klassisk ølsmaking med til sammen seks ulike øl. Åsted er vakre Borggården bak Nidarosdomen under arrangementsdagene Sommer i Borggården. Billetter og mer informasjon under arrangement på vår Facebook-side.

7-8 JULI 2021: ØLSMAKING MED KLOSTERGÅRDEN OG E.C. DAHLS

Sammen med våre venner i Klostergården fra Tautra, kjører vi en klassisk ølsmaking med til sammen seks ulike øl. Åsted er vakre Borggården bak Nidarosdomen under arrangementsdagene Sommer i Borggården. Billetter og mer informasjon under arrangement på vår Facebook-side.

 
 

Kontakt E.C.Dahls Bryggeri:


Ønsker du å booke omvisning, ølsmaking eller bord på E.C. Dahls Pub og Kjøkken? Kontakt booking@ecdahls.no eller ring 40 69 74 00.

 

For henvendelser knyttet til E.C.Dahls Bryggeri, kontakt vår  Bryggeriambassadør Kristian Berger 

Tlf 93 23 64 08


kristian.berger@ecdahls.no