top of page

VELKOMMEN TIL BRYGGERIET

Om bryggeriet
Brewmaster 10.mars.jpg

E.C. DAHLS BRYGGERI

E.C. Dahls er et åpent bryggeri og vi ønsker besøk! Stikk innom eller book en omvisning – spis i restauranten eller besøk oss i puben. 

 

E.C. Dahls Bryggeri ble grunnlagt i Trondheim av Erich Christian Dahl i 1856. Siden har vi vært det største bryggeriet i denne delen av Norge. Med bryggerimester Wolfgang Lindell i spissen, brygger vi øl du kan finne på serveringsteder og butikker over hele landet. Vi har en bred portefølje: Fra pils og pale ales til witbeer og surøl. Vi brygger kun med ekte, naturlige råvarer og ønsker å spre ølkultur, ølkunnskap og ølinteresse.  

 

Våre øl

"Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse".

 

VÅRE ØL

"STOLT FORTID – STOR FRAMTID!​"

Dahls pils flaske 0,33_edited.png

 

DAHLS PILS

Fruktig pils med lav bitterhet.

Brown ale mock up_edited_edited.png

E.C. DAHLS

BROWN ALE

Et rundt og balansert matøl. 

rs-mockup.png

E.C. DAHLS

RASPBERRY SOUR

Syrlig bringebærøl.

hh_edited_edited_edited.png

E.C. DAHLS
HUMLEHAUGEN GOLDEN IPA

Gyllen IPA. Bitter og fruktig..

bay_edited_edited_edited.png

E.C. DAHLS & D.Ø.V.

BAYER

En hyllest til Dahlsølets Venner

BETA-mørk-mockup.png

E.C. DAHLS

P.A. CLAUSSEN ALE

Svakt bitter, frisk og erkebritisk.

dahls-juleøl-sterk.png

DAHLS JULEØL STERK

Maltrik og tradisjonell juleøl.

ramp-mockup.png

E.C. DAHLS

RAMP PALE ALE

Krisp og fruktig pale ale.

ginger mock up.png

E.C. DAHLS 
GINGER BEER

Spicy og frisk og uten tilsatt sukker.

passionfruitsour-mockup.png

E.C. DAHLS

PASSION FRUIT SOUR

Syrlig øl med pasjonsfrukt og sitron.

HC_edited.png

E.C. DAHLS

HORCHATA PORTER

Smaksrik porter inspirert av den spanske drikken Horchata..

Ebbingwww_edited_edited_edited.png

JULIE EBBING / E.C. DAHLS

EBBING

Mangefasettert håndverk.

kongvinter-mockup.png

E.C. DAHLS

KONG VINTER

Maltrik med sødmebunn.

dahls-juleøl.png

DAHLS JULEØL

Tradisjonelt juleøl med lett sødme.

WeissWix_edited.png

E.C. DAHLS

WEISSBIER

Klassisk sør-tysk hveteøl.

bolt-mockup.png

E.C. DAHLS 

BOLT IPA

Bitterhet balansert mot maltsødme.

lamowit-mockup.png

E.C. DAHLS

LAMO WIT

Lett og fruktig hveteøl.

Brattøra wix_edited.png

E.C. DAHLS

BRATTØRA PALE ALE

Humlefrisk pale ale med appelsinskall.

STG-mockup.png

MOTORPSYCHO / 

E.C. DAHLS STG

Relativt høylytt eksportøl.

lillebjorn.png

E.C. DAHLS

LILLE BJØRN JULEØL

Brygget med akevitt-krydder.

ØL-ARKIV

Siden 2016

E.C. DAHLS ROSE OF HAWAII

rh_edited.png

Rose of Hawaii var en pale ale brygget med hibiscus, -eller Hawaii-rose om du vil. I tillegg brygget vi med grapefrukt-juice og ølet var en saftig, lett bitter, fruktig og rød øl. Videre hadde Rose of Hawaii pilsner-, hvete- og karamellmalt og det ble tørrhumlet med Ella, Simcoe og Chinook. 

  • ALK: 5,5 %.

  • MALT: Pilsnermalt, hvetemalt og karamellmalt

  • GJÆR: US ale.

  • IBU: 35.

  • HUMLE: Tørrhumlet med Ella, Simcoe og Chinook.

  • BRYGGET MED: Hibiscus og grapefrukt. 

  • ALLERGENER: Maltet bygg og hvete.

  • FORPAKNING: 20 liter.

  • LANSERT: Mai 2022, kun på fat i begrenset volum. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

 

E.C. DAHLS PEPRA SAISON 

peppra-mockup.png

 Som stilen tilsier, var denne saisonen brygget på en belgisk gjær med et fint kryddrpreg. Det ble kombinert med å tilsette hvitpepper og urten isop som ga et komplekst øl med lett sødmebunn.

  • ALK: 6,5 %.

  • MALT: Pilsnermalt.

  • GJÆR: Belgisk ale.

  • IBU: 35.

  • HUMLE: Perle, East Kent Golding, Styrian Golding.

  • BRYGGET MED: Hvit pepper og isop. 

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 30, 20 og 0,33 liter.

  • LANSERT: Sommeren 2016. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

ØX & E.C. DAHLS BAMBERGER

Bamberger.jpg

Dette var vårt femte samarbeidsbrygg med våre venner på ØX, -en lettrøkt märzen! En maltrik og i utgangspunktet tradisjonell tysk lager, med Münchner-malt fra Bonsak Gårdsmalteri på Skogn. Men med en tweak, -vi benyttet også røykmalt fra Weyermann i Bamberg, Tyskland. Moderat røykøl for ølstilen.

  • ALK: 6 %.

  • MALT: Münchnermalt (Bonsak), røykmalt (Weyermann).

  • GJÆR: Lager.

  • IBU: 25.

  • EBC: 30

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 20 liter.

  • TILGJENGELIG: Lansert februar 2022 på fat. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS WOLF IPA

wolf-mockup.png

Wolf IPA var en humlefrisk session IPA med balanserende maltsødme. Lansert i 2017 og solgt i dagligvarebutikker over hele landet fram til 2022. 

  • ALK: 4,6 %.

  • MALT: Bygg. Pilsner- og karamellmalt.

  • GJÆR: US ale yeast.

  • IBU: 35.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 0,33 liter.

  • TILGJENGELIG: Flaske, lansert til julen 2017. Utsolgt fra bryggeriet.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS GULLVÅG

gullvåg-mockup.png

Dette var et samarbeid vi gjorde med vår venn, kunstneren Håkon Gullvåg. Med på prosjektet var også bryggerimester Garrett Oliver fra Brooklyn Brewery.

  • ALK: 12 %.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær.

  • BRYGGET MED: Førsteklasses Molasses-sukker fra Mauritius.

  • LAGRET PÅ: Lysholm Linie Aquavit eikefat fra 1930.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 0,75 liter.

  • TILGJENGELIG: 0,75 ltr. flaske 2017. Utsolgt fra bryggeriet.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS SANKT OLAV JULEØL

sanktolavjuleøl-mockup.png

Sødmefull og mørk quadrupel med toner av tørket frukt.​​ Et brygg med relativt høy alkoholstyrke, men med en maltprofil ment å balansere den. Maltet bidro med diskret sødme og ølet har komplekse toner av mørk og tørket frukt.

Vi vet det fortsatt finnes en Sankt Olav i kjellere rundt omkring. Den holder fortatt 12/'22.

  • ALK: 9,1 %

  • MALT: Bygg. Pilsner-, bayer- og karamellmalt.

  • GJÆR: Belgisk overgjær.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 0,33 liter.

  • TILGJENGELIG: Flaske, lansert til julen 2019. Utsolgt fra bryggeriet.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS SMOOTHIE SOUR

smoothie2_edited.png

Et syrlig og friskt brygg med jordbær og kiwi.​ Hvorvidt smoothie sour er en etablert ølstil, kan man sikkert diskutere. Uansett hadde vi lyst til å brygge noe som kunne gjenskape den friske og fruktige smaken av en smoothie med friske bær og saftig frukt.​ Vår Smoothie Sour var en kettle sour brygget med 16 % jordbær og kiwi.

  • ØLSTIL: Kettle sour / smoothie sour.

  • ALK: 5,5 %

  • HUMLE: Ingen.

  • MALT: Bygg, hvete og havre.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 20 liter.

  • TILGJENGELIG: Kun en batch, lansert på fat i september 2021. Utsolgt fra bryggeriet.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS & DAGLIHALLEN MIKROBRYGGERI

DAGLIGDAHLS

Dagligdahls_edited.jpg

Dagligdahls var et samarbeidsbrygg mellom Studentersamfundets eget bryggeri Daglighallen Mikobryggeri og oss her på E.C. Dahls. En frisk, humlerik og moderne pale ale på 4,6 % med humlene Centennial, Hallertauer Blanc og Chinook i kok, og deretter tørrhumlet med Medusa og Sabro. Ølet ble brygget med en amerikansk ale-gjær og både maltet bygg og maltet hvete. Det passet selvsagt til Sesam-burger!

  • MALT: Pilsner og hvetemalt.

  • HUMLE: Centennial, Hallertauer Blanc, Chinook, Medusa og Sabro.

  • GJÆR: US Ale.

  • ALK: 4,6 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg og hvete.

  • FORPAKNING: 20 og 0,33 liter.

  • LANSERT: September 2021 på fat og flaske. Nå utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS TROPENATT DOBBEL IPA

tropenatt-mockup.png

Dette brygget var en hazy IPA, dobbel IPA,  NEIPA, Imperial IPA... Tropenatt var alt dette, en ufiltrert IPA med relativt høy alkoholstyrke og svært mye humle. Utviklet i samarbeid med vår venn Lars Vegard Vonen.

  • MALT: Bygg og hvete, samt flaket havre.

  • HUMLE: Sabro, citra med flere.

  • GJÆR: US Ale.

  • ALK: 7,9 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg og hvete, havre..

  • FORPAKNING: 20 liter.

  • LANSERT: Sommeren 2021 på fat over hele landet.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS REINA SAISON

reina-mockup.png

Reina Saison ble brygget med belgisk gjær og tørrhumlet med Ella og Bravo

  • MALT: Bygg.

  • HUMLE: Flere, inkludert Ella og Bravo.

  • GJÆR: Belgisk ale.

  • ALK: 4,6 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 20 og 0,33 liter.

  • LANSERT: Lansert 2016 på flaske i dagligvare. Brygges ikke lengre.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS YORK IPA

york-mockup.png

Fruktig og ufiltrert session IPA brygget med 10 % hvete.

  • MALT: Byggmalt og hvete.

  • HUMLE: El Dorado, Mosaic og Cascade.

  • GJÆR: US Ale.

  • ALK: 4,6 %.

  • IBU: 35

  • ALLERGENER: Maltet bygg og hvete.

  • FORPAKNING: 30, 20 og 0,33 liter.

  • LANSERT: Lansert april 2017 i dagligvare på flaske.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS BLOOD ORANGE SOUR

bloodorange-mockup.png

Nora, Bente og Nina i bryggeriet sto i bresjen for dette brygget. Blood Orange Sour var en kjelesyrnet øl, en såkalt kettle sour, brygget med boldappelsin-juice. Som alltid fra oss, ekte råvarer! 

  • ØLSTIL: Kettle sour med frukt (fruited sour).

  • MALT: Pilsner og hvete.

  • HUMLE: Pink Boot Blends.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær.

  • BRYGGET MED: Blodappelsin.

  • ALK: 5 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg og hvete.

  • FORPAKNING: 30, 20 og 0,33 liter.

  • LANSERT: Februar 2021. Kun på fat i begrenset volum. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

NYA CARNEGIE BRYGGERIET / E.C. DAHLS HAMMARBY HYBRID

hammarby-mockup.png

Dette ølet var et samarbeid med Tim og Chris fra vårt søsterbryggeri Nya Carnegie Bryggeriet i Stockholm. En innovativ hybrid-ale brygget med tre ulike gjærtyper.

  • MALT: Pilsner- og hvetemalt. Havre.

  • HUMLE: Citra, Hallertauer Blanc, Mosaic og Idaho 7.

  • GJÆR: US Ale, Belgian Ale und Deutche Weissbier!

  • ALK: 5,8 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg og hvete. Havre.

  • FORPAKNING: 20 liter.

  • LANSERT: September 2020, en batch på fat. Utsolgt. Også lansert på flaske i Stockholm, brygget på NCB.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

LONDON FIELDS BREWERY / E.C. DAHLS LONDON FIELDS

londonfields-mockup.png

I ukene før jul 2019 dukket Alex, Kaff og Talfryn fra vårt søsterbryggeri  London Fields opp på bryggeriet vårt på Lademoen. Sammen hadde vi satt oss fore å brygge noe som var engelsk – men også ikke. En engelsk ale med en tvist.

Maltprofilen pekte i retning av klassiske engelsk ale. Maris Otter-malt bar ølet, og biscuit-maltet ga sitt karakteristiske særpreg. Cara-malt ga sødme og hvetemaltet ga fylde.

På gjær-siden valgte vi å gå en langt mindre tradisjonell vei. Ølet ble gjæret på tysk gjær. Videre ble det brygget med førsteklasses muscovado-sukker som bidro med aromatisk sødme til brygget.

  • MALT:Maris Otter, karamell, hvete og biscuit-malt.

  • IBU: 33

  • GJÆR: Tysk

  • ALK: 6 %

  • BRYGGET MED: Muscovado-sukker.

  • ALLERGENER: Maltet byggHvete.

  • FORPAKNING:20 liter.

  • LANSERT: Februar 2020. Begrenset volum på fat. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

ØX / E.C. DAHLS VASCO HER

Bamberger_edited.jpg

Siden 2016 har ØX Taproom årlig invitert oss til å brygge et samarbeidsbrygg i desember. Dette er et av disse.

  • MALT: Hovedsaklig fra Bonsak.

  • HUMLE: Simcoe, Nelson Sauvin og Chinook, tilført av Jan Stubne.

  • GJÆR: Dahls lagergjær.

  • ALK: 6 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 20 liter.

  • LANSERT: Tidlig 2020.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS LILLE KYOTO

BETA-mockup.png

Sommeren 2019 brygget vi en lettere variant av cocktail-ølet Kyoto. Lille Kyoto var et fruktøl med pasjonsfrukt, sitron, einebær og peppermynte. Ølet ble senere selv inspirasjon for et nytt brygg: Passion Fruit Sour.

  • MALT: Bygg

  • GJÆR: Dahls lager-gjær.

  • BRYGGET MED: Pasjonsfrukt, sitron, einebær og peppermynte.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 20 liter.

  • LANSERT: På Bryggerifestivalen i Trondheim 2019. En batch, på fat. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS PER IVAR BRUN ALE.

PERIVARBRUN-mockup.png

En klassisk, maltrik og røstet brown ale, oppkalt etter en av vår kollega. Per Ivar Brun som også brygget med oss. Med på laget var også Lotta og Vegard fra E.C. Dahls Pub og Kjøkken. 

  • MALT: Maris Otter, Munich, Cara.

  • HUMLE: Golding, Hallertauer Blanc. 22 IBU.

  • GJÆR: Engelsk ale.

  • ALK: 6 %

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 20 liter.

  • LANSERT: Mai 2019 på fat. En batch. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

BRIX BRYGGHUS & E.C. DAHLS MANDALUJA

Brix.jpg

Brygget med bryggerimester Sven Austel og Brix Brygghus på Bryne. Mandaluja ble en tysk bock på 17,2 plato. En hvete-bokk, -weizenbock-, hvor brorparten av maltet er hvete. Brygget på tysk hefeweizen-gjær. Ølet ble 100 % humlet (inkludert tørrhumling) med Mandarina Bavaria, en moderne og fruktig tysk humlevariant. Bryggerne kalte ølet Mandaluja, et ordspill på Mandarina og Luja. 

  • MALT: Hovedsaklig hvete, deretter munich og pilsner, samt noe karamell.

  • HUMLE:100 % Mandarina Bavaria.

  • GJÆR:  Tysk hefeweizen.

  • ALK: 7,5 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg og hvete.

  • FORPAKNING: 20 liter.

  • LANSERT: Vår 2019 på fat. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS TENEIGHTY

teneighty-mockup.png

Inspirert av Roar Hildonens cocktail med samme navn. Med akevitt-krydder, tyttebær og lime.

  • MALT: Pilsnermalt og hvete.

  • GJÆR: Dahls-gjær.

  • BRYGGET MED: Akevitt-krydder, tyttebær og lime.

  • ALK: 9 %.

  • IBU: 8.

  • ALLERGENER: Maltet bygg og hvete.

  • FORPAKNING: 30, 20 og 0,33 liter.

  • LANSERT: På  0,75 flaske 2019 i begrenset volum. Utsolgt, men det finnes noen igjen. De drikker fortsatt godt (februar '22).

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS PLENTY IPA

BETA-mockup.png

En humlerik golden IPA, en fruktigere og lysere variant enn vår maltdrevne flaggskip-IPA Bolt. Frisk og juicy. Brygget som et BETA-øl.

  • MALT: 2-row pilsner, Munich og Crystal (bygg).

  • HUMLE: Plenty! (IBU 54).

  • GJÆR: US ale.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 20 liter.

  • LANSERT: På fat februar 2019 i begrenset volum. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

ØX & E.C. DAHLS ODELSJENTA

odelsjenta-mockup.png

Nok et samarbeidsbrygg med  ØX, en American Strong Lager på Dahls-gjær. 

  • MALT: 100 % fra Bonsak Gårdsmalteri på Skogn.

  • HUMLE: Simcoe og Centennial med flere.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær.

  • ALK: 8 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 20 liter.

  • LANSERT: Januar 2019 på ØX og noen utvalgte steder på fat. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS STORFOSNA 2.0

BETA-mørk-mockup.png

Amerikansk stout med malt fra Storfosna Gods. 

  • MALT: Maltet bygg, inklusive Domen-bygg fra Storfosna Gods. Umaltet bygg. Flaket havre.

  • HUMLE: 65 IBU.

  • GJÆR: US Ale.

  • ALK: 8,8 %

  • BRYGGET MED: Brunt sukker.

  • ALLERGENER: Maltet bygg. Havre.

  • FORPAKNING: 20 liter.

  • LANSERT: Høsten 2018, med prelansering på bryggerifestivalen i Trondheim. Et BETA-brygg som nå er utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS BARBADOS

BETA-mockup.png

Berliner weisse brygget med kirsebær. Ideen kom fra brygger Marius som i dag er bryggerimester på ØX. Øyvind Hatletveit på Tine sørget for melkesyrekulturen til kjelesyrningen. Forfriskende, lett, "tart", syrlig - og med et tydelig preg av kirsebær.

  • MALT: Maltet bygg, umaltet hvete.

  • HUMLE: Forsiktig...IBU 6.

  • BRYGGET MED: Kirsebær.

  • ALK: 4,2 %

  • ALLERGENER: Maltet bygg. Hvete.

  • FORPAKNING: 20 liter.

  • LANSERT: Som BETA i mai 2018. Fat. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

DAHLS EKSPORT

dahls-eksport.png

Eksport en alkoholsterk pilsner, et øl som passer til mat. 

  • MALT: Bygg.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær..

  • ALK: 6-6,5 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 30 og 20 liter.

  • LANSERT: Utallige ganger. Sist på fat i 2018. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS MARTINA

martina-mockup.png

Martina var et vininspirert øl, en beersecco. Gjæret med ølgjær og druejuice. Sammen med humle var målet at druene skulle gi florale og fruktige aromaer i et perlende brygg med en lett kropp. Utviklet i samarbeid med Zoran Gojkovic fra Carlsberg. 

  • MALT: Bygg og hvetemalt.

  • HUMLE: Tørrhumlet med Nelson Sauvin.

  • GJÆR: Dahlsgjær (lagergjær) og vingjær fra Zoran Gojkovic.

  • ALK: 12 %.

  • BRYGGET MED: Druejuice fra hvitvinsdruer.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 0,75 liter.

  • LANSERT: Våren 2018. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

ØX & E.C. DAHLS – STRIDSØX

stridsøx-mockup.png

Vårt andre samarbeidsbrygg med ØX. En quadrupel brygget på 7 desember, med Japansk "forbidden rice" (svart ris), japansk humle og lagring på amerikanske bourbon-fat.

  • MALT: Bygg.

  • HUMLE: Sorachi Ace med flere. IBU: Kanskje 35.

  • GJÆR: Belgisk ale.

  • BRYGGET MED: Svart ris. Lagret på bourbonfat fra Brown Forman, Kentucky.

  • ALK: 10,4 %

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 30, 20 og 0,33 liter.

  • LANSERT: April 2018 på fat. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS BETA SVARTLAMON

BETA-mørk-mockup.png

En cascadian schwarzbier. En krysning av den amerikanske tørre, humledrevne ølstilen cascadian dark ale og en tysk schwarzbier. 

  • MALT: Bygg.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær, fortsatt på jobb etter å slukket tørsten i nabolaget i snart 80 år.

  • ALK: 5,4 %

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 30 liter.

  • LANSERT: Mars 2018 som BETA på fat. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS BETA CENTENNIAL BAYER

BETA-mørk-mockup.png

Basert på N.I.P.L., med mer vekt på malt og mindre på humle. Brygget på 100 % bayermalt og med "juicy fruit-humlen" centennial. Ikke tørrhumlet. 

  • MALT: Bayermalt (bygg).

  • HUMLE: Centennial med flere.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær.

  • ALK: 6,9 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 30, 20 og 0,33 liter.

  • LANSERT: 2018 på fat. Utsolgt. 

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS STORE BJØRN 2017

storebjørn-2016.png

Lys, utradisjonell trippel-inspirert juleøl. Brygget med akevitt-krydder, inkludert karve fra Inderøy. 

  • MALT: Bygg.

  • HUMLE: Flere, inkludert Sorachi Ace.

  • GJÆR: Belgisk ale.

  • BRYGGET MED: Karve fra Inderøy, stjerneanis, fenikkel-frø, appelsinskall og korianderfrø.

  • ALK: 9 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 30, 20 og 0,33 liter.

  • LANSERT: Oktober 2017. Utsolgt, men håp at du finner en flaske i en kjeller.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS STORE BJØRN VINTAGE 2016

storebjørn-2016-vintage.png

Lys, utradisjonell trippel-inspirert juleøl, lagret på Lysholm Linie Aquavit-fat. Brygget med akevitt-krydder, inkludert karve fra Inderøy.

  • MALT: Bygg.

  • HUMLE: Flere, inkludert Sorachi Ace.

  • GJÆR: Belgisk ale.

  • BRYGGET MED: Karve fra Inderøy, stjerneanis, fenikkel-frø, appelsinskall og korianderfrø.

  • FAT: Fat fra 1930 av europeisk eik, benyttet til Lysholm Linie Aquavit.

  • ALK: 9 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 30, 20 og 0,33 liter.

  • LANSERT: Oktober 2017. Utsolgt, men håp at du finner en flaske i en kjeller.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS BETA G.O.D.S NEIPA

BETA-mockup.png

Brygget med Gode Ord Dør Sist, -TFuzz og Børek. Sammen brygget vi en NEIPA, som det den dag i dag fortsatt går gjetord om. 

  • MALT: Pilsener- og crystalmalt. Flaket havre.

  • HUMLE: Mosaic (Cryo-hops), Citra og Galaxy. 43 IBU.

  • GJÆR: US ale

  • ALK: 7,5 %. 

  • ALLERGENER: Maltet bygg. Havre.

  • FORPAKNING: 30 liter.

  • LANSERT: Senhøsten 2017 på Verkstedhallen med G.O.D.S. på scenen.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS KYOTO

KYOTO-mockup.png

Inspirert av cocktailen Kyoto, av Roar Hildonen.

  • MALT: Bygg og rug, samt umaltet hvete.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær (undergjær).

  • BRYGGET MED: Pasjonsfrukt, tindved, sitronjuice, peppermynte og einebær.

  • ALK: 9 %

  • ALLERGENER: Maltet bygg og rug. Hvete.

  • FORPAKNING: 0,75 liter.

  • LANSERT: Juni 2017. Utsolgt, men er du heldig finner du en flaske på en god restaurant.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS BETA STIJN PALE ALE

BETA-mockup.png

Vi brygget denne i to omganger. Den ene litt mer amber enn den andre, men begge med "hop-bursting". Det betyr at man tilsetter en større mengde aromahumle mot slutten av kokingen.

  • MALT: Pilsner og karamell (bygg).

  • HUMLE: Zeus (bitter), centennial og mosaiq (aroma - hop-bursting og tørrhumling). 31 IBU.

  • GJÆR: US ale.

  • ALK: 5,4 %

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 20 liter.

  • LANSERT: 2 batcher i 2017, på fat. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS BETA LINDIS

BETA-mockup.png

En lys ale med ingefær og sitronskall med resept av vår egen Bente Otnes.

  • MALT: Surmalt, hvetemalt og byggmalt.

  • HUMLE: Perle og Willamette. IBU: 22.

  • GJÆR: Overgjæret.

  • BRYGGET MED: Ingefær, sitronskall.

  • ALK: 7,1 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg og hvete.

  • FORPAKNING: 30 liter.

  • LANSERT: Bryggerifestivalen i Trondheim 2017. Fat. Utsolgt.  

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS BETA BOHEMIAN DUNKEL

BETA-mørk-mockup.png

Ølet bærer ølstilens navn, som stammer fra Bøhmen i Sentral-Europa. Dette var en maltdrevet og forsiktig humlet brygg.

  • MALT: Carabohemian og Munich.

  • HUMLE: Hallertauer Mittelfrüh og Ella. IBU: 25.

  • GJÆR: Dahls Lager-gjær.

  • ALK: 5,3 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 30 liter.

  • LANSERT: Våren 2017 på fat. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS BETA SKATVAL

BETA-mørk-mockup.png

Brygget med Roar Sandodden fra Skatval. En stor quadrupel med 20 % røykmalt fra Roars Alstadberg Tradisjonsbryggeri. Fyldig, rund og kremete. Balansert og krydret røykpreg. Dyp, rød frukt og mørke bær, svisker og dadler. Tobakk, lakris, anis og dadler. Og Fernet. Til storvilt.

  • MALT: Stjørdalsmalt fra Alstadberg Tradisjonsbryggeri, pilsner og karamellmalt.

  • HUMLE: Perle og Zeus. IBU: 35.

  • GJÆR: Belgian ale.

  • ALK: 10,4 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 30 liter.

  • LANSERT: Sen mars 2017 på fat. Nå utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS BETA KGB

BETA-mockup.png

Kellerbier brygget med fersk ingefær med resept av Roger Løe.

  • MALT: Pils-, munchener-, cara- og hvetemalt.

  • HUMLE: Zeus, Mosaic. IBU: 23.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær. 

  • BRYGGET MED: Fersk ingefærrot.

  • ALK: 6,8 %

  • ALLERGENER: Maltet bygg og hvete.

  • FORPAKNING: 30 liter.

  • LANSERT: Skagerrak 2017. Fat. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

ØX / E.C. DAHLS TRIPPELBOCK

BETA-mørk-mockup.png

Vårt første samarbeidsbrygg med ØX. Dette ble en tung bokkøl med nesten 22 plato, og da mente vi det måtte kunne gå som en trippelbock.

  • MALT: Munich 80 %, Bohemian Pilsner 20 %.

  • HUMLE: Calypso. IBU: 30.

  • GJÆR: Dahls Lager-gjær.

  • ALK: 10,3 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 20 liter.

  • LANSERT: Tidlig 2017 på fat. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS

STORE BJØRN JULEØL 2016

storebjørn-2016.png

Lys, utradisjonell trippel-inspirert juleøl, lagret på Lysholm Linie Aquavit-fat. Brygget med akevitt-krydder, inkludert karve fra Inderøy. 

  • MALT: Bygg.

  • HUMLE: Flere, inkludert Sorachi Ace.

  • GJÆR: Belgisk ale.

  • BRYGGET MED: Karve fra Inderøy, stjerneanis, fenikkel-frø, appelsinskall og korianderfrø.

  • FAT: Fat fra 1930 av europeisk eik, benyttet til Lysholm Linie Aquavit.

  • ALK: 9 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 0,75 og 0,33 liter.

  • LANSERT: Oktober 2016. Utsolgt, men håp at du finner en flaske i en kjeller.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS BETA STORFOSNA

BETA-mørk-mockup.png

American stout brygget med malt Øyvind Christensen på Storfosna Gods, ytterst mot havgapet på Fosen der han dyrker den historiske kornsorten domen-bygg. Vi benyttet det i en mørk, sterk og tørrhumlet stout.

  • MALT: Maltet bygg, inklusive Øyvinds domen-malt. Umaltet bygg, flaket havre.

  • GJÆR: US ale.

  • BRYGGET MED: Brunt sukker.

  • IBU: 65

  • ALK: 8,8 %

  • ALLERGENER: Maltet og umaltet bygg. Havre.

  • FORPAKNING: 30, 20 og 0,33 liter.

  • LANSERT: Først brygget på fat som BETA-øl på Solsnu 2016. Deretter en batch på fat høsten 2016. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS CCCP

cccp-mockup.png

CCCP: Chipotle Chili Chocolate Porter. En baltisk porter.

  • MALT: Pilsner, karamell og røstet bygg. IBU: 45. 

  • HUMLE: Brambling Cross.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær (baltisk porter).

  • BRYGGET MED: Kakao fra Nidar, chipotlechili, anchchili og mulatochili.

  • ALK: 9,8 %

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • LANSERT: Først som BETA-øl på 30 liters fat i 2016, deretter en ny batch på 0,75 flaske september '17. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS BETA FEST BIER

BETA-mørk-mockup.png

Brygget for åpningen av vårt nye bryggeri i 2016 og vårt tredje BETA-øl.

  • MALT: Karamell og pilsner.

  • HUMLE: Zeus. IBU: 23.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær.

  • ALK: 6,9 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 30 liter.

  • LANSERT: En batch på fat, august 2016.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS BETA AMARILLO WEISS

BETA-mockup.png

Tysk hveteøl tørrhumlet med amarillo. Lansert til åpningen av vårt nye bryggeri i august 2016. Vårt andre BETA-øl.

  • MALT: Hvete og bygg.

  • HUMLE: Tørrhumlet med Amarillo. IBU: 23.

  • GJÆR: Tysk hveteølgjær (Hefeweizen)

  • ALK: 6,2 %.

  • ALLERGENER: Maltet bygg. Hvete.

  • FORPAKNING: 30 liter.

  • LANSERT: August 2016, en batch på fat. Utsolgt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS N.I.P.L

nipl.png

Norwegian India Pale Lager, et humledrevet brygg. Opprinnelig brygget 23/4 2016; -500 års-dagen for Renhetsloven.

  • MALT: Bygg, 100 % bayermalt.

  • GJÆR: Dahls lager-gjær, samme gjær som på siste brygg på forrige brygghus.

  • HUMLE: Tørhumlet med centennial og mosaic.

  • ALK:6 %

  • ALLERGENER: Maltet bygg.

  • FORPAKNING: 30 liter.

  • LANSERT: Som BETA høst 2016, deretter nasjonalt på fat. Utsolgt.  

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse.

E.C. DAHLS PÅ TUR

Følg oss på Facebook og Instagram for å se hvor vi befinner oss til enhver tid! Vi gjør arrangement både på bryggeriet og rundt om i landet.

E.C. Dahls på tur
Kontakt E.C. Dahls Bryggeri

Kontakt E.C.Dahls Bryggeri:


Ønsker du å booke omvisning, ølsmaking eller bord på E.C. Dahls Pub og Kjøkken?

Gå inn på Pub og Kjøkken på samme hjemmeside - der ligger flere muligheter under "Kontakt"

For henvendelser knyttet til E.C.Dahls Bryggeri, kontakt vår  Bryggeriambassadør Kristian Berger 

Tlf 93 23 64 08


kristian.berger@ecdahls.no

bottom of page